Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Για ένα πουκάμισο αδειανό, made in China!

Μου αρέσει να ψωνίζω ρούχα. Και η αλήθεια είναι ότι προτιμώ τα BSB που τα χρυσοπληρώνω. Το αποτέλεσμα όταν παίρνω ακριβά ρούχα είναι να μην το προσέχει κανείς και να χαίρομαι μόνη μου. Από την άλλη, αυτές οι κινέζικες μαϊμουδιές τραβάν τα βλέμματα και με ρωτάν όλοι από που τα πήρα. Τότε, με μια διακριτική γρήγορη κίνηση, βάζω τους δείκτες στις άκρες των ματιών και τραβάω τα μάτια, μέχρι που κλείνουν. Και εξαφανίζομαι χαμογελαστή.

Μου αρέσουν και τα κινέζικα εστιατόρια! Οι σερβιτόροι με την ικτερική τους φάτσα που έχει φάει τηγανιά. Δεν μιλάνε ελληνικά, εκτός από κανά δυο φράσεις. "Τι θα πάλετε;". Σου φέρνουν και αυτό το κινέζικο μπισκότο της τύχης με το φανταστικό μήνυμα. This is really a lovely day. Congratulations! Φίλε μου ξύπνα: Αν γαμ**ται ο Δίας και όλο το δωδεκάθεο, τι να σου κάνει και το μπισκότο; Πάρε από κάτω και καμιά δεκαριά τυχερούς αριθμούς για Λόττο, Τζόκερ, Κίνο, τ' Άλλο, ή ό,τι μιλάει στη διαίσθησή σου βρε αδερφέ! Τώρα και σε virtual μορφή, στο facebook!

Εκνευρίζομαι όμως με τις κινέζικες ταινίες. Και αυτό γιατί πρώτον η γλώσσα τους είναι αντιαισθητική και αντιερωτική. Και αν ξεπεράσεις αυτό το στάδιο πατώντας mute, έρχεται το σημαντικότερο: δεν τους ξεχωρίζεις, γιατί απλά έχουν όλοι την ίδια φάτσα. Μπερδεύεις τον πρωταγωνιστή με τον κομπάρσο, βρίζεις τον καλό αντί για τον κακό, νομίζεις τον δολοφόνο για το θύμα. Και πάνω που παρατηρείς εξονυχιστικά κάθε pixel κολλημένος στην οθόνη, με σκοπό να βρεις καμιά κρυφή ελιά ή καμιά ρυτίδα στο μεσόφρυδο, που θα σου επιτρέψουν να αχνοπροσδιορίσεις τους βασικούς χαρακτήρες, εκεί, πάνω στο καλύτερο, πέφτουν οι κινέζικοι τίτλοι-ορνιθοσκαλίσματα και μένεις με τις απορίες. Δείτε το The Ring κινέζικο και θα με θυμηθείτε. Είναι κάτι σαν πόκεμον σε ταινία τρόμου.

Αύριο παίζει πανελλαδική απεργία της Αδεδύ. Η συνήθης κλήση ήταν ο τρομαγμένος μπάρμπας/θείτσα "τι γίνεται μαντάμ; απεργείτε εκεί στην Ερτζίαν;;;". Άκου Ερτζίαν! Σιγά μην είμαστε και στην κατεχόμενη Τύμπου! Άντε ξεστραβωθείτε και δείτε ποιός απεργεί και δεν πετάτε, εφόσον η "μαντάμ" είναι εδώ και σας μιλάει στο τηλέφωνο! Και μας φαντάζομαι να απεργούμε σαν τους Κινέζους, με ένα κόκκινο ή μαύρο περιβραχιόνιο, σηκώνοντας κλήσεις για πάντα. Άντε το πολύ δέκα λεπτά διάλειμμα για να φάμε (με τα ξυλάκια) !

Κινέζικα σίδερα που φέρνουν ηλεκτροπληξία, laptop made in China, Levis made in China.

Και τσούκου τσούκου έγινε υπερδύναμη ο Κινέζος και εμείς δυστυχώς επτωχεύσαμεν πριν προλάβουμε να πάρουμε χαμπάρι. Γιατί όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, εμείς κοιτούσαμε το δάκτυλο! Κινέζικη παροιμία!!

2 σχόλια:

gnostosagnostos είπε...

πολυ μου αρεσει το κινεζικο!!!
μαχη εδωσα για να μαθω να πιανω τα ξυλακια :)
η παροιμια ολα τα λεφτα λεμε!

astakoulis είπε...

Tο καλύτερο με τα ξυλάκια το είδα τις προάλλες στον Αlpha. Είχαν δώσει στους κινέζους κουτάλι για να φάνε το ρύζι και εκείνοι δεν μπορούσαν να το πιάσουν από το πιάτο, οπότε έκαναν πατέντα. Το έπιαναν με τα ξυλάκια και το έβαζαν πάνω στο κουτάλι. Μυαλό ο Κινέζος!