Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Historias Malaguenas

 Η ανταποκριτής μας στην Ισπανία, Δανάη, μεταδίδει:

Το προηγούμενο Σάββατο, έκανα ένα πάρτι για την άνοιξη, αφορμή ψάχναμε τη βρήκαμε. Κογιόναρα δολίως και τεχνηέντως έναν Γερμανό ότι θα πρέπει να βάλει λουλουδάτο πουκάμισο και έσκασε μύτη σαν Χαβανέζα, ενώ εγώ ήμουν κομψή με ένα - όχι και τόσο - little black dress.

Στο πάρτι ήταν 50 άτομα, ο αγαπημένος μου Τσάο (Κινέζος γκέι συγκάτοικος) και ο αγαπημένος του που δεν θυμάμαι όνομα, τον λέμε το γκομενάκι του Τσάο, που τελικά τον λένε Τζέρι, Λατινοαμερικάνοι λόβερς, Αμερικάνοι και 2 Ελληνίδες που τσιρίζαμε και μας είπαν marujas οι Ισπανοί. Όταν την επόμενη μέρα άνοιξα λεξικό, ανακάλυψα πως μας έλεγαν κατίνες και εμείς χαιρόμασταν.

 Η τρελή συγκάτοικός μου στην αρχή ήταν αμπαρωμένη στο δωμάτιο της, μετά βγήκε όξω και όταν έπεσαν ποτά κάτω υστερίστηκε και άρχισε να βάζει εφημερίδες στο πάτωμα (όλο το Diario Sur στρώθηκε χαλάκι μέχρι τις 2 που ξεκουμπηστήκαμε). Εμείς την κάναμε και η ανέραστη, 34χρονη άνεργη συγκάτοικος που ακούει στο όνομα Πάκι (δεν ξέρω  ποιο από όλα είναι χειρότερο) αντιμετώπισε την αστυνομία που έφτασε κατόπιν εορτής κυριολεκτικά.

Αυτό το Σάββατο πήγαμε στην Κόρδοβα και δεν είδαμε ούτε το κάστρο, ούτε το Τζαμί, ούτε τη ρωμαϊκή γέφυρα αλλά μόνο φλαμένκο και 3 μπαρ ή 4, που να θυμάμαι. Κάναμε 15 νέους φίλους που έκαναν bachelor: ο γαμπρός ήταν ντυμένος ταύρος και οι λοιποί στα λευκά από τη γιορτή Σαν Φερμίν, που τρέχουν μπροστά οι Ισπανοί και πίσω ο ταύρος. Χάρηκαν που γνώρισαν μια Ελληνίδα, μου ψέλλισαν Μυκόνο και Σαντο-ρίνι και με ρώτησαν αν φοράμε χιτώνες στο Γκρέθια. Φυσικά και δεν τους απογοήτευσα και τους είπα πως το κλασσικό Σάββατο περιλαμβάνει χιτώνα (χωρίς σουτιέν), σανδάλι και επίσκεψη στην Ακρόπολη για να λατρέψουμε το Δία. Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας, με αύξηση του τουρισμού.  

Έτσι, λοιπόν η Δανάη, βρήκε λύση για την κρίση, διασφαλίζοντας την προβολή της καθημερινής ενδυμασίας του Έλληνα, επιμηκύνοντας τον χρόνο αποπληρωμής των σπασμένων του πάρτυ τα ξημερώματα και ενισχύοντας τον εισαγόμενο τουρισμό στα μπαρ και στα φλαμένκο. Ευχαριστούμε Δανάη για την πολύτιμη συνεργασία σου, ελπίζουμε σύντομα να μοιραστείς και νέες εμπειρίες μαζί μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: