Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Τι μας "έλαχε" νυχτιάτικα...

Φοβάμαι ότι έχω χάσει συχνότητες από το δεξί αυτί μου και αναρωτιέμαι αν φταίει η δουλίτσα μου ή αν φταίει ο Λεπά. Η αλήθεια είναι ότι δεν βοηθάω κι εγώ την κατάσταση. Χτες ας πούμε πήγαμε σε ένα Χριστουγεννιάτικο event της δουλίτσας μας, όπου ο dj έβαζε από Αντύπα μέχρι Φαραντούρη με γέφυρα Boney M. και τούμπαλιν, το οποίο δεν ήταν και πολύ ευχάριστο. Επίσης ζήτησα μια ursus σπράιτ και δεν είχαν, δεν κατάλαβα όμως αν δεν είχαν ursus ή αν δεν είχαν σπράιτ, και για να μην τους φέρω σε δύσκολη θέση πήρα μια βότκα λεμόνι, που τελικά ήταν λεμόνι σκέτο, και έτσι κι αλλιώς δεν πρόλαβα να το χαρώ, γιατί έπεσε όλη με ορμή πάνω στην καινούργια μου μπλούζα, στο καινούργιο μου κολάν και στο παλιό μου παλτό (και μην σου πω ότι εκείνη τη στιγμή έκανε γέφυρα με Δάντη). Anyway, τώρα λέμε για την κουφαμάρα μου. Έρχεται λοιπόν μια μαντάμ γνωστή του Γιάννη και της Ποπίτσας και τους πιάνει την κουβέντα. Και μπούρου μπούρου, κι έτσι, κι αλλιώς, και η Πόπη να συμφωνεί, και ο Γιάννης να φέρνει κάποιες αντιρρήσεις, κι εγώ να μην ακούω τίποτα, παρά μόνο τον Παντελίδη remix με Abba - gimme gimme gimme a man after midnight! και να βλέπω το στόμα της μανταμίτσας να ανοιγοκλείνει. Λέω στον Παναγιώτη, -Ρε φίλε νομίζω ότι είμαι κουφή, οι άλλοι εδώ έχουν πιάσει ψιλή κουβέντα με τη μαντάμ και εγώ δεν ακούω Χριστό. Ο Παναγιώτης ψελίζει: -Τιιί?? απάντηση που τολμώ να πω ότι με καθησύχασε ιδιαιτέρως. Εν τω μεταξύ φεύγει και η μαντάμ και η Ποπίτσα μου λέει μες στην αφέλεια, -Πωωω, καλά που έφυγε, μίλαγε συνέχεια δεν άκουγα και τίποτα και όλο ναι και χαχαχα της έλεγα. Άρα όλα καλά με τα αυτιά μου. Το λύσαμε και αυτό.
Και ύστερα έγινε κλήρωση για τα δώρα. Αυτό το έθιμο που μου θύμισε λίγο 90's, όταν μας έτρεχε ο μπαμπάς μου σε κάτι ταβέρνες με τα Πασόκια και κλήρωναν κακόγουστες γούνες και αντικολλητικά τηγάνια. Στην είσοδο μας φόρεσαν ένα βραχιολάκι με τον αριθμό μας, όπως αυτό το all inclusive που σου βάζουν στα ξενοδοχεία. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια δεν υπήρχε λόγος να είναι και πλαστικό αδιάβροχο, διότι δεν κολυμπήσαμε, μισή ώρα έκανα να το κόψω απ' τη χέρα μου όταν φύγαμε. Τα δώρα τα είχαμε μοιράσει στο μυαλό μας πριν καν γίνει η κλήρωση. Τον ατμομάγειρα ας πούμε, αν τύχαινε στην παρέα μας, θα τον δίναμε στη Νάντια. Εγώ, αφού το είπα σε όλους τους φίλους μου, άρχισα να το λέω και στους άσχετους που παρευρίσκονταν και περνούσαν να χαιρετήσουν: Γεια σου, χάρηκα, Καλά Χριστούγεννα, να σου πω, αν τύχεις τον ατμομάγειρα μπορείς να μου τον δώσεις γιατί τον έχω τάξει στη φίλη μου τη Νάντια;? Η Νάντια οραματιζόταν τον ατμομάγειρα σαν τον Μποτρίνι που μόλις βγήκε από τη σάουνα. Μετά αναγκάστηκα να της αποκαλύψω ότι είναι μηχάνημα και έπαψε να τον ποθεί. Κι έτσι έφυγε η θετική ενέργεια και έτυχε σε έναν άσχετο. Στην παρέα μου όμως πήραμε τα περισσότερα και τα καλύτερα δώρα. Και αυτό το ipad mini που το ζήλευαν όλοι. Και μιας και ήμασταν τυχεροί, σήμερα παίξαμε και Λόττο έτσι ομαδικά, ένα νούμερο ο καθένας μας. Το 26 έβαλα. Ώχου και δεν σας νοιάζει, απλά λέω...
Καλά Χριστούγεννα και καλά να περάσετε, μην πέσετε με τα μούτρα στο φαί, λιτότητα είπαμε.

8 σχόλια:

Tremens είπε...

Αχ, πόση λιτότητα πια; Μόλις τσάκισα άλλο ένα μελομακάρονο...

Nasia είπε...

αν δεν ακούς κατά διαστήματα ,μάλλον είναι απο αδυναμία κι αν βουΐζουν κιόλας μπορεί να λιποθυμήσεις...άρχισε τα μελομακάρονα ,όπως ο προλαλήσαντας!!!!!
καλά Χριστούγεννα και καλά κέρδη!!!

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ είπε...

Είναι φανερό πως η κυρία ομιλούσε την ψαρικήν!!
Καλημέρα σας

Unknown είπε...

Καλα Χριστούγεννα σου εύχομαι και ας μην κερδίσατε τον ατμομάγειρα!! Στην τελική γιορτές χωρίς θερμίδες απλά δεν υπάρχουν! Πολλά φιλάκια!!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Χα! Τώρα μου λύθηκε η απορία που ζητούσες από την Coula τον Παντελίδη!
Τερατάκι είχα περιέργεια να δω ποιος είναι ο τύπος!
Είδες και οι γριές περιέργεια; Μα τι σου είναι οι μάνες!!!

Καλές γιορτές κοριτσάκι μου!!!

paliokoritso.... είπε...

Ειδικά τέτοιες μέρες ο ατμομάγειρας είναι άχρηστος,οπότε καλύτερα που δεν τον κερδίσατε.Άλλωστε,τί να τον κάνεις τον ωραίο κώλο,άμα δεν ξέρεις τι γεύση έχει το μελομακάρονο?Μουάχαχαχα....φιλάκια πολλά και καλές γιορτές!!!

astakoulis είπε...

Tremens
Καλά ντε, φάε, μήπως από τα μελομακάρονα θα σωθούμε?

Nasia
Εγώ λέω να αρχίσω τους κουραμπιέδες που μου τους έχετε παραμελήσει. Καλά Χριστούγεννα και σε σένα, να περάσεις υπέροχες γιορτές

Καπετάνιος
Ωωωω, καλημέρα σας και καλές γιορτές. Δυστυχώς δεν ξέρω να σας ευχηθώ και στην ψαρικήν.

Meli Kanella
Σωστό κι αυτό, αλλά να, θα φτιάχναμε μελομακάρονο στον ατμό, έτσι για μια αλλαγή..
Καλά Χριστούγεννα, φιλάκια

Γιαγιά Αντιγόνη
Ναι η Κούλα έχει απηυδήσει με τον Παντελίδη, αλλά εγώ θα τον ζητάω, είμαι επίμονος άνθρωπος, δεν ξέρει που έχει μπλέξει, χαχαχα. Φιλάκια, καλές γιορτές, να περάσεις όμορφα

astakoulis είπε...

Paliokoritso
Ναι βρε παιδάκι μου, καλά λες, θα πρέπει να βάλουμε μια προτεραιότητα στη ζωή μας. Πρώτα το μελομακάρονο, μετά ο κουραμπιές, μετά η γαλοπούλα, και πολύ μετά ο κώλος. Έτσι είναι το σωστό.