Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

17 μέρες για τα Χριστούγεννα...

...Όσες και οι φορές που πετάει πιο γρήγορα η Aegean από το έλκηθρο του Άη Βασίλη.
Φέτος ξεκίνησα να νιώσω Χριστούγεννα από τα Τζάμπο. Είδα ότι έχουν τρελαθεί όλοι με αυτά τα βραχιολάκια αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων. Γιατί ποιός δεν θέλει να φοράει στον καρπό του ένα βραχιολάκι που να γράφει "20 μέρες, όσες και οι φορές που αερίζονται καθημερινά τα ξωτικά του Άη Βασίλη όταν δουλεύουν". Γιατί ανέκαθεν τα Χριστούγεννα μύριζαν ζεστασιά, μελομακάρονα και κλανιές ξωτικού. Κάνω χώρο στον καρπό μου και το τυλίγω, εξάλλου ας μην γίνω υπερβολική, οι υπόλοιπες μέρες είναι άκρως σοβαρές: 16 μέρες, όσα και τα εκατοστά που έχει μήκος το ... αφτί του ξωτικού (;;;;), 11 μέρες, όσες και οι φορές που ρεύεται ο Άη Βασίλης όταν πιει το γάλα του, κλπ.
Αγόρασε και ο αδερφός μου κάτι στολίδια από τα Τζάμπο, αν και έχει χάσει το ενδιαφέρον του για τα Χριστούγεννα από τότε που ο μπαμπάς μας μάς είχε πάει στο Μινιόν το 1986 και πάνω σε μια στιγμή αδυναμίας μας αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει Άη Βασίλης. Από τότε κάθε Χριστούγεννα του το χτυπάει. Μεγάλο γινάτι αυτό το παιδί. Πήρε λοιπόν τα στολίδια με καρδιά βαριά και ασήκωτη από τη θύμηση, τα πήγε σπίτι και εκεί συνειδητοποίησε ότι δεν έχει δέντρο να τα βάλει.

Εορταστική ατμόσφαιρα γύρω μας. Και έτσι, επειδή προχτές δεν είχαν κανέναν Νίκο να του πάρω δώρο, αγόρασα κι άλλα παπούτσια για πάρτη μου. Δεν είχα γκρι, καταλαβαίνεις αυτό το κενό πιστεύω. Άσε που κάνω απόθεμα τώρα που έχουμε, γιατί αύριο μεθαύριο δεν ξέρεις τι γίνεται. Στον γείτονά μας τον Νίκο πάντως του κάνανε πολλά δώρα. Μέχρι και η γιαγιά του τον θυμήθηκε -Έφερα μια κολόνια παιδί μου για το καλό... Τελικά του είχε τυλίξει ένα σιροπάκι για το βήχα. Και μάλιστα ληγμένο.

Σήμερα το πρωί είχαμε μάθημα ισπανικών. Ευτυχώς ο καθηγητής μας αρρώστησε και αφού ήτανε χαρά θεού πήγα για καφέ στην πλατεία με τη Μαρία. Την ώρα που μας είχε συνεπάρει η συζήτηση, ένας σκύλος όρμηξε στο τραπέζι μας να πάρει τα μπισκότα και γέμισε το κινητό της Μαρίας σάλια. Και ήταν τόσο τυχερή που ακριβώς εκείνο το δευτερόλεπτο που έψαχνα να βρω μαντιλάκι για να το συμμαζέψουμε κάπως, άρχισε να δονάει και η Μαρία να το κοιτάζει επίμονα...
-Τι είναι Μαρία, δεν πιστεύω να ετοιμάζεσαι να το σηκώσεις...
-Δεν γίνεται είναι από τη δουλειά. Παρακαλώ;;
... είπε και σκούπισε τα σάλια στο αυτί της. Μπλιάαααχ.
Μετά από αυτό το ευχάριστο σκηνικό γύρισα στο σπίτι και βρήκα δύο χοντρούς έξω από την πόρτα.
-Ο θεός κορίτσι μου μας τιμωρεί για τα αμαρτήματά μας με την οικονομική κρίση. 
(τροφαντούληδες είστε δεν σας έπιασε και πολύ η κρίση)

Πάρε αυτό το περιοδικό που σου δίνει απαντήσεις για όλα. 
-Cosmopolitan είναι;?
Χμμμ... Μάλλον δεν σας αρέσουν και πολύ τα αστειάκια. Ας σας κλείσω απέξω. Έχω να φτιάξω και τα μελομακάρονα. (Η μάνα μου τα έφτιαξε, απλώς ήθελα ένα χριστουγεννιάτικο τελείωμα).


7 σχόλια:

kalo paidi alla... είπε...

Άντε και του χρόνου χριστούγεννα από Οκτώβριο! Τουλάχιστον άρχισαν τα μελομακάρονα...(έχω κι εγώ τραυματική εμπειρία με τον άγιο βασίλη - έπαιξα ξύλο για πάρτη του κι αυτός τελικά δεν υπήρχε!)

Ανώνυμος είπε...

Aφου φτιαξατε και μελομακαρονα μη μιλας καθολου!

Καλά Χριστούγεννα και μη σε δω να κυκλοφορεις με βραχιολάκια τζαμπο αντιστροφης μετρησης γιατί σε εσφαξα κακομοιρα μου!

DaisyCrazy είπε...

ληγμένο σιροπάκι για δώρο;!! άψογη η γιαγιά! χαχαχαχα τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσει ποτέ το δώρο της :)))))

όσο για τη φίλη σου έλεος πια! δεν μπορούσε να πάρει πίσω μετά την απολύμανση του κινητού; αηδία!!! έπρεπε να βάλεις προειδοποίηση στο ποστ, αν έτρωγα τώρα θα'χα κάνει εμετό!

καλό πσκ αστακουλίνι!

astakoulis είπε...

Kalo paidi alla...
Έχω μια προαίσθηση ότι υπάρχει, είναι κρυμμένος σε ένα εξωτικό νησί με τον Michael Jackson και τον Bin Laden και χορεύουν salsa.

Coula
Αμέσως να μου κόψεις τη χαρά!!! Καλά, δεν θα τα ξαναβάλω :( ουαααα

DaisyCrazy
Έλα ντε λες και αν εκείνη τη στιγμή που την καλούσαν ήταν στο μπάνιο θα έπρεπε να το σηκώσει με τα νερά και να γεμίσει το κινητό παντέν.. Φιλιά καλή μου, καλή εβδομάδα

Fri είπε...

Άντε λίγο ακόμα και θα το βγάλεις το βραχιολάκι, μη σου χαλάει και στο στυλ ;)
Εσείς μόνο μελομακάρονα φτιάξατε; Κουραμπιέδες; Δε λέγατε σε εμάς να σας στείλουμε μια κούτα; Τόσους που φτιάξαμε δεν έχουμε γωνία ελεύθερη να ακουμπήσουμε καρφίτσα εδώ μέσα!

Καλές γιορτές να έχουμε :)

Ανώνυμος είπε...

Καλές γιορτές =)

astakoulis είπε...

Fri
Πάνε τα βραχιολάκια επιτέλους, και του χρόνου :)

Κάποια
Επίσηηηςςςς, με ρέγουλα το μελομακάρονο

Αθηνά
Καλές γιορτές κοριτσάκι, φιλάκια