Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Από που πας; Από κει! Κι εγώ από κει πάω, πάμε μαζί!

2005. Ο Κωνσταντίνος αγοράζει ανυποψίαστος ένα μουχλιασμένο τυρί και αποφασίζει να καταγγείλει το γεγονός στο κέντρο προστασίας καταναλωτών.
2010. Μετά από πέντε χρόνια, κατά τα οποία η εν λόγω εταιρεία κυκλοφορεί ανενόχλητη κεφαλοτύρι υπό μορφή ροκφόρ και σκορπίζει δηλητηριάσεις, ο Κωνσταντίνος λαμβάνει κλήση για κατάθεση και ούτε καν θυμάται την υπόθεση.
Όταν μου πρότεινε να πάμε μαζί την Παρασκευή στο δικαστήριο, νόμιζα ότι έλεγε για το καταγώγι στην Πετρούπολη και άρχισα να δοκιμάζω τα λαμέ μου τραγουδώντας Τερλέγκα. Η χαρά μου κόπηκε όταν μου είπε ότι θα ξυπνήσουμε από τις έξι το πρωί. Μα καλά τόσο after είναι;


Αντικρίζοντας τα κτίρια των δικαστηρίων στην Ευελπίδων, ο Κωνσταντίνος νόμιζε ότι ανακάλυψε το στρουμφοχωριό. Ω, πόσο σας μισώ απαίσιοι δικαστές! Με βάλατε να πάρω άδεια από τη δουλίτσα μου και να τρέχω πρωί πρωί στο κέντρο! Ευτυχώς στην είσοδο του στρουμφοχωριού μας έκαναν έλεγχο χειραποσκευών και κάπως συνήλθαμε - είδες εξέλιξη τα στρουμφ; Βρήκαμε το μανιτάρι νούμερο 5, και καθήσαμε στην αίθουσα να περιμένουμε τη σειρά μας, η οποία δεν θα έφτανε ποτέ, γιατί ήταν το νούμερο 54. Μέσος όρος ηλικίας εναγόντων 65. Μέχρι να φτάσουμε στο νούμερο 30, είχαμε ακούσει παρεμφερείς ιστορίες για μουχλιασμένα αυγά, σπανάκια με ποντίκια, γάλα με επιπλέουσα χαρτοπετσέτα και ένα κομμάτι ξύλο δώρο, χαλασμένα λουκάνικα Fra (Φρανκφούρτη σε αεροπορικό τριγράμματο). Χαλασμένα χταπόδια, μαριδίτσες, καλαμαράκια, ρομάντζες, το κυματάκι κι έρχονται τα κακόμοιρα τα άστεγα. Άστεγα; Ποιά άστεγα; Τα ζευγαράκια, κύριε πρόεδρε. Ξαπλώνουν στα βοτσαλάκια τους, κάνουν τα μπανάκια τους και ούτω καθεξής. Γύλος. Ιστορικές ατάκες, ιστορικές στιγμές.

Ο Πρόεδρος λίγο μπούλης, αλλά γλυκούλης, τον συμπάθησα. Ο γραμματέας είχε βαρεθεί τη ζωή του και ατένιζε το μέλλον, σκεφτόταν που θα πάει το σουκού ή τι θα φάει το μεσημέρι ή αν ξέχασε το θερμοσίφωνα αναμμένο. Αναγκαζόταν ο κακομοίρης να κρατάει σημειώσεις παρά τη θέλησή του. Γραμματεύς... γράψε. Σπαγγελοδη... Σπανοβαγγελονικολόπουλος Δημήτριος... Σπανοβαγγελοδημήτρης Νικόλας του Νικόλα. Ο δε εισαγγελέας έδειχνε ότι πρόσεχε και στο τέλος έκανε σε όλους την ίδια ερώτηση-κλειδί: Οι συνθήκες ψύξης ήταν κατάλληλες;;;;

Εννοείται ότι δεν φτάσαμε ποτέ στο νούμερο 54, πράγμα που σημαίνει ότι τζάμπα ξυπνήσαμε πρωί πρωί και ότι θα ξαναπάμε και του χρόνου. Τώρα όμως ξεψαρώσαμε. Θα πάμε μετά τις 12 το μεσημέρι και θα ξέρουμε πλέον την ερώτηση SOS Οι συνθήκες ψύξης ήταν κατάλληλες; Αν έχει αλλάξει ο εισαγγελέας μπορεί να ρωτήσουν τίποτα άλλο για να μας δοκιμάσουν, αλλά ευελπιστούμε (ευελπίδων γαρ) να είναι βατά τα θέματα Δεν ξέρω γιατί μιλάω σε πληθυντικό αριθμό, εγώ για θεατής πήγα, απλά με συνεπήρε το όλο κλίμα. Εννοείται ότι θα πάω και του χρόνου για παρέα, καλέ ήταν πολύ ωραία εκεί! Προτείνω να μπει στο επόμενο τεύχος του Exodos.

12 σχόλια:

Μπουρδουμπλούμ.... είπε...

Πσσσσ,καλύτερο κι απο άφτερ! Ξεκίνα να ανοίγεις συσκευασίες να βρεις μουχλιασμενα/χαλασμενα/ληγμένα για να κερδίσεις κι εσύ το μαγικό χαρτάκι για την ευελπίδων!!


[στις προηγούμενες υποθέσεις την πλήρωσε κανείς ή τσάμπα η μούχλα?]

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Ω, πόσο σας μισώ απαίσιοι δικαστές!

Χαχαχαχαχα! Τελικά σ' αυτά τα δικαστήρια, τα λεπτά μετράνε για μήνες.Αν η υπόθεσή σου είναι να εκδικαστεί πέντε λεπτά πρίν κλείσει το δικαστήριο, πάει για του χρόνου.Πρέπει να γιορτάζουν κάθε μέρα Πρωτοχρονιά εκεί μέσα! :P

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Υ.Γ. Καλό μήνα δεν είπα, άντε καλά να μας μπει κι αυτός ο μουχλιασμένος!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Καλό μήνα!!
Ρίξε μια ματιά στην ψύξη!
Ζεστή καλημέρα!

Emmanouela είπε...

Kαλημέρα!! Τι μου θύμισες τώρα! Τον Γύλο!!!!! αχαχαχαα!! Καλά, σοβαρά υπάρχει τέτοιο τυρί στην αγορά??
Αντε, και του χρόνου!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως που πηγατε και δεν μουχλιασατε κι εσεις!

Εγω ειχα βρει σε σοκολάτα μέσα μιση κατσαρίδα!

Πιανεται;;;

astakoulis είπε...

Μπουρδουμπλούμ
Και η ποινή ήταν στανταριζέ. Τρεις μήνες φυλάκιση-10 ευρώ ημερησίως. Τα παίζω στα δάχτυλα πια :P

Μάγισσα Κίρκη
Καλό μήνα και σε σένα, ω πόσο σε μισώ απαίσιε χειμώνα!

Γιαγιά Αντιγόνη
Επίσης, ζεστή καλησπέρα- πιο ζεστή και από καπουτσίνο :)

Emmanouela
Ευχαριστούμε, και στα δικά σου κοριτσάκι μου! Σπανοβαγγελοδημήτρης κατάσταση την Παρασκευή. Κι εσύ από κει πας;

Coula
Έχε χάρη που νόμιζα ότι πάμε για κούνημα σου λέω....
Αηδεία, κατσαρίδα γάλακτος ή κατσαρίδα υγείας;
Μα :*

DaisyCrazy είπε...

χαχαχαχαχαχα
μου θύμισες το 'ορκιστείτε παρακαλώ' με τον μιχαλόπουλο που έβλεπα μικρή και έσκαγα στα γέλια!
τυχαίο ήταν που έγραψε τόσα ευτράπελα ο ψαθάς στο 'η θέμις έχει κέφια';
μια χαρά περάσατε. και την επόμενη φορά καλύτερα βρε! όλοι μας θα μπορούσαμε να διασκεδάσουμε εκεί.. φτάνει να μην πας για σοβαρή υπόθεση και να'σαι αγχωμένος.

καπουτσίνο πήρατε μαζί; χιχιχιχι όχι που θα άφηνα την καπουτσινιέρα εκτός σχολίου! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΙΕΡΑ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

astakoulis είπε...

Ρε παιδιά φανταστείτε να πάθει τίποτα η καπουτσινιέρα, τι θα κάνουμε μετά, θα πρέπει να κλείσω το Blog :)

ατίθασο πνεύμα είπε...

χαχαχα...
ευτυχώς μ΄έκοψε και παράτησα τη νομική εγκαίρως! Δε θ΄άντεχα τέτοια δυσφήμιση προς τους συναδέλφους!

καλώς σε βρήκα!
πολύ ωραίο το blog σου

astakoulis είπε...

Χαχαχα ε μα καλά έκανες, είναι επάγγελμα αυτό;;
Καλωσήρθες:)

Heliotypon είπε...

Δικηγόρου πρόζα απόλαυσες; 'Αστα... Κι εγώ έκανα κάποτε καταγγελία για φορτηγατζή που άδειαζε μπάζα σε οικόπεδο. Κι ο μάγκας έφερε μάρτυρα γερόντιο να πει ότι είναι θείος του και του είπε αυτός να ρίξει χώμα στο χτήμα, που ήταν δικό του, για να ζευγαρίσει! (όλα ψέμματα: Ούτε δικό του το χτήμα, ούτε χώμα τα μπάζα. Πέτρες και οικοδομικά σκουπίδια ήσαν). Αθώος ο φορτηγατζής. Χαμένη μια μέρα δική μου!