Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ξέχνα το πριν και το μετά!

Ειδυλλιακό Σαββατοκύριακο στη μαγευτική Λούτσα. Μπήκαμε στο σπίτι της γιαγιάς και καταχάρηκε. Καλώς τα κορίτσια, τι τάξη πάτε; (Είμαστε λίγο υπερτροφικά για 10χρονα, αλλά πώς να της χαλάσεις χατήρι). Ξεκινάει το παραλήρημα: Πώς σας λένε; Εγώ ποιά είμαι; Τι δουλειά έχω εδώ; Εμένα το σπίτι μου είναι στην Ευαγγελίστρια δίπλα, εδώ ποιανού το σπίτι είναι; Εδώ θα κοιμηθούμε απόψε; 
Της τα εξηγήσαμε όλα και πήγαμε για μπάνιο. Γυρίσαμε κατά τις 6 το απόγευμα, βάλαμε να φάμε και η γιαγιά έπαθε νέο κοκομπλόκο. Τί κάνετε εσείς στο σπίτι μου, ταβέρνα νομίζετε ότι είναι; Θα πιείτε και ούζο; Να φύγετε, θέλω να κοιμηθώ, τι πράγματα είναι αυτά βραδιάτικα, ήρθα εγώ να σας ενοχλήσω;

Μέχρι τις 12 το βράδυ η γιαγιά μας έβριζε και μας έδιωχνε με τις κλωτσιές, αλλά εμείς βράχοι.
Ώσπου ντυθήκαμε για να βγούμε έξω. Στολιστήκαμε ωραία και καλά, βάλαμε τα τακούνια μας και τα φορεματάκια μας και ξεκινήσαμε να κατέβουμε για ποτό. Ο δρόμος ήταν τίγκα στους γυφτοκάγκουρες και κάναμε μεταβολή με σύντομες διαδικασίες. Breezer στο χέρι και πήγαμε βόλτα στο λιμάνι. Ήρθε και ο φίλος μας ο Γιώργος να μας βρει και τον βάλαμε να τραβάει τις βάρκες κοντά για να μπαίνουμε μέσα να χαιρόμαστε. Μας είπε ότι είμαστε ηλίθιες. Απλά, λιτά και κατανοητά.Το ξενυχτήσαμε, γιατί το λιμανάκι μας καλάρεσε, πήγαμε και βόλτα στην παραλία, και κανονίσαμε να ξυπνήσουμε και το πρωί για μπάνιο.

Αντί να ξυπνήσουμε την ώρα που έπρεπε να πάμε για μπάνιο, ξυπνήσαμε την ώρα που μαζεύουν παραγάδια, από τις φωνές της γιαγιάς στην αυλή.
- Κυρία, κυρία ελάτε εδώ σας παρακαλώ, κλαψ κλαψ, με έχουν κλείσει εδώ μέσα μόνη μου τόσες μέρες, δεν έχω τίποτα να φάω, κλαψ κλαψ, βγάλτε με έξω, βοήθεια.

Η ανυποψίαστη περαστική κυρία της είπε μες στη φυσικότητα ότι πάει να φέρει βοήθεια και ένα ψωμί να φάνε. Πανέξυπνη κι αυτή!
Εκείνη την ώρα άνοιξα το παράθυρο και η κυρία με κοίταζε σαν χάνος. 
Τι με κοιτάτε καλέ, το έχει χαμένο η γιαγιά, ευχαριστούμε πάντως για την προθυμία, καλημέρα σας.  

Ξανακοιμηθήκαμε και σε λίγο είχε δεύτερο γύρο. Στον τρίτο γύρο που ξυπνήσαμε για τα καλά, αποφασίσαμε να πάμε και για εκείνο το ρημάδι μπάνιο που λέγαμε. Πριν φύγουμε η Μαρία, η Βουλγάρα που κοιτάζει τη γιαγιά, μας έφτιαξε για πρωινό από 3 αυγά τηγανιτά στην καθεμία, για εγγυημένη χοληστερίνη, και μια χωριάτικη σαλάτα με φέτα για καλημέρα. Τα φάγαμε για να μην στεναχωρεθεί και θα πηγαίναμε σίγουρα στον πάτο, αλλά η θάλασσα στη Λούτσα δεν βαθαίνει ποτέ. Τη γλιτώσαμε και σήμερα.

Γυρίσαμε σπίτι να πάρουμε τα πράγματά μας και η γιαγιά μας είπε ιστορίες με τους Γερμαναράδες από την κατοχή. Που το πήγε που το έφερε, πάλι στο σπίτι της στην Ευαγγελίστρια κετέληξε και έλεγε ότι πήγε αργά και ότι ο πατέρας της θα ανησυχεί. Να του γράψουμε ένα σημείωμα και να του το πάμε. Συμβιβαζόταν και με ένα απλό τηλεφώνημα. Της είπαμε ότι εκεί δεν έχουν τηλέφωνα, αλλά άντε να καταλάβει τώρα. Φύγαμε για να μεταφέρουμε την είδηση. Φοβόμασταν μήπως δεν μας αφήνει να φύγουμε και θέλει να'ρθει μαζί. Μας ρώτησε τι έχουμε μέσα στη βαλίτσα.  
-Άπλυτα γιαγιά, πάμε να πλύνουμε.
-Α εγώ δεν πλένω, να πάτε στο καλό, καληνύχτα σας. 
 Σωστή η γιαγιά!!!

 

10 σχόλια:

gnostosagnostos είπε...

μορφη η γιαγια λεμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Σούπερ γιαγιά!

Θεά λέμε!

Αυτές οι διαλήψεις είναι όλα τα λεφτά!

Να φύγετε κύριε να πάτε αλλου!

Καλημέρα

aphtha είπε...

Κοκομπλόκο ξεκοκομπλόκο, το πλύσιμο δεν έχει θέση στη κουβέντα της. Αυτά είναι!

ΥΓ: Κάντε λίγο πάσο βρε με το φαγητό!!!

astakoulis είπε...

Γνωστός Άγνωστος
Εννοείται, είμαστε όλο το σόι περιπτωσάρες! Δεν είμαστε τίποτα τυχαίοι!!

Coula
Καλές είναι οι διαλήψεις για ένα σαββατοκύριακο, για παραπάνω δεν θα το συνιστούσα, θα είχα ήδη φορέσει ζουρλομανδία!!!

Aphtha
Κοκομπλόκο όπου μας συμφέρει, στο πλύσιμο Κινέζος, έχουμε επιλεκτική μνήμη!! :)

geoaman είπε...

Αν παθαίνουν τέτοια πράγματα αυτοί οι άνθρωποι σκέψου τι θα πάθουμε εμείς στην ηλικία τους με τόσα εγκεφαλικά κύτταρα που καίμε από τις τόσες καταχρήσεις που κάνουμε….
Σόου στην T.V θα μας κάνουν, θα γελάν και οι πέτρες!!!!

Fri είπε...

Πολύ άτομο η γιαγιά, όλοι έχουμε κι από μια να μας βρίσκεται. Μήπως αν τις μαζέψουμε όλες μαζί να λένε τα δικά τους και να περνάνε καλά; Βέβαια, στην περίπτωση αυτή, εμείς ή χιλιόμετρα μακρία ή τα χάπια με τη χούφτα!
Την καλημέρα μου :)

Μπουρδουμπλούμ.... είπε...

χαχαχα, ρε μπας κι έχουμε την ίδια γιαγιά??? Κι εμένα η δικιά μου όλο τέτοια κάνει, άσε που της έχουμε βουλγάρα Μαρία :P

[με συνεση τη σαλάτα στο πρωινό,να χετε χώρο και για το στιφάδο! ]

astakoulis είπε...

Geoman
Μόνος σου το είπες εξάλλου, μέρες που είναι..ας γελάσουμε και λίγο :)

Fri
Kαι όταν μαζευτούν όλες μαζί ο πλανήτης γη θα καταστραφεί σε 3 απλές κινήσεις. Βοήθειαααα :)

Μπουρδουμπλούμ
Ρε συ λες να είμαστε αδερφές, να το έχουμε ξεχάσει και η γιαγιά να τα έχει 400?? Εγώ πάντως σε θέλω για αδερφή μου, έλα να κεράσω στιφάδο για να το γιορτάσουμε :P

Μπουρδουμπλούμ.... είπε...

να ψαχτούμε ρε παιδί μου! Θα φέρω σαλάτα και καφέ, έρχομαι για πρωινό! :P

astakoulis είπε...

Χαχαχα μην ξεχάσεις τα τηγανιτά αυγά, θέλω σωστό πρωινό :)