Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Να γλεντήσουμε τουγκέδερ

Να σου πω κάτι χειρότερο από το να κοντεύεις τα 30 και να βλέπεις όλους τους φίλους σου να παντρεύονται; Το να τους βλέπεις να βαφτίζουν και τα παιδιά τους. Όπως πολύ σωστά κατάλαβες, ακολουθεί περιγραφή βάφτισης, μαζί με τη σχετική γκρίνια - εγώ πότε θα γίνω μάνα και τα συναφή.
Η εκκλησία ήταν γραφικότατη και μικρούλα, οπότε καθήσαμε έξω και συναρμολογούσαμε πλαστικά ιστιοφόρα από τα αυγά κίντερ, ενώ ο μπόμπιρας τσίριζε από μέσα αβοήθητος. Εννοείται ότι οι περισσότεροι είχαν έρθει ζευγαρωμένοι, με τα παιδάκια τους παραμάσχαλα. Εγώ είχα έρθει με το ζευγάρι Γιάννη-Πόπη και έκανα το 30χρονο παιδάκι τους, παραμάσχαλα.


Το γλέντι έγινε στο σπίτι, είχαν βάλει τραπέζια στον κήπο και ευτυχώς είχε αρκετή ζέστη, γιατί μας γ***σε τόσες μέρες. Η διακόσμηση ήταν τέλεια, και το φαγητό επίσης, ήμασταν καμιά 50αριά καλεσμένοι και καμιά 50αριά χιλιάδες φτερωτά μυρμήγκια. Τάραξα τις πατάτες με φτερωτό μυρμήγκι και τη σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα-φτερωτό μυρμήγκι (το τελευταίο έπαιζε σε όλα τα πιάτα). O dj έπαιζε γαμάτα. Αλλά περίμενε μισό λεπτό... τώρα που τον ξαναβλέπω πιο προσεκτικά, δεν είναι "Ο" dj, αλλά μια χοντρή μαντάμ με καπέλο τζόκευ. Πολύ μπροστά! Τρέμε David Morales! Τι κρητικά, τι τσάμικα, τι Mazoo and the Zoo και την καμήλα που μασάει φύλλα με φτερωτό μυρμήγκι, όλους μας ευχαρίστησε η μαντάμ. Και παραγγελιά τη φραγκοσυριανή, έτσι για να χορέψουμε μια φορά δημοσίως αυτό το χασάπικο σαν παρέα και να γουστάρουμε. Και ο μικρός Γιαννάκης τσιμουδιά. Τον ζουλούσανε, τον φωτογράφιζαν, τον βάλανε μετά στο καρότσι του και άκουγε Ζωιδάκη στη διαπασών, ενώ ροχάλιζε. Πλάκα πλάκα με τέτοιο μωρό μπορεί και να το σκεφτόμουν σοβαρά να γίνω μάνα.

Η γιαγιά του μπέμπη ερχόταν συνέχεια προς το τραπέζι μας με δόλιο ύφος και τσουρομάδαγε την τριανταφυλλιά του κήπου κι ύστερα έραινε με ροδοπέταλα το σόι που έριχνε ζεμπεκιές. Στην τρίτη φορά που πλησίασε, η κόρη την αγριοκοίταξε, και έτσι τα λιγοστά τριαντάφυλλα που απέμειναν έστειλε τον άντρα της να τα τσουρομαδήσει. Εκείνος, κατά το τσουρομάδημα μας έλεγε ότι πολύ θα χαρεί να πάμε στα Χανιά να μας φιλοξενήσει όποτε θέλουμε, αρκεί να ξέρουμε να μαγειρεύουμε. Τα πιάτα θα τα πλένει μόνος του λέει. Καλός διακανονισμός μου φάνηκε. Έχει και γιο ελεύθερο.
Αυτό το τσουρομάδημα με επηρέασε τόσο, που σήμερα μάδησα κι εγώ κάτι μαργαρίτες του πατέρα μου. Να γίνω-να μην γίνω-να γίνω-να μη γίνω-να γίνω-να μη γίνω. Να μη γίνω. Το είπε και η μαργαρίτα. Δεν είμαι για μωρά.

Αυτά που λες με τον μικρό Γιαννάκη. Σήμερα άραγμα. Άλλωστε μ' αυτά και μ' αυτά το ξενυχτίσαμε χτες. Άσε που ακόμα δεν έχω συνέλθει από το ξενύχτι στον Βέρτη την προηγούμενη Κυριακή. Κατευθείαν πήγα στη δουλειά την άλλη μέρα και ήμουν σε hang over τις επόμενες 3 μέρες, ε δεν είμαι πια και 20 χρονών. Σήμερα λοιπόν νιέντε έξοδος. θα φάω πατατάκια με γραβιέρα Κρήτης και θα δω το "Γυμναστείτε με την Ελένη Πετρουλάκη" που βρήκα το πρωί μέσα στα κορν φλέικς μου. Και μην ρωτήσεις πως συνδυάζονται αυτά τα δύο. Για μένα μιλάμε.

10 σχόλια:

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Σε μισώ θανάσιμα που πήγες Βέρτη και σου στέλνω όλα τα φτερωτά μυρμήγκια της βεράντας, της γης και του σύμπαντος.Επίσης bonus track ο γιος μου τη στιγμή που βγάζει δόντια για να συνειδητοποιήσεις τί (δεν)χάνεις που δεν είσαι μάνα! ;p

Nasia είπε...

δεν ειναι καιρος για μωρα και παντρειές!εσυ να απολαμβανεις τα γλεντια των άλλων και μετα την ελευθερία σου!!!!!

kalo paidi alla... είπε...

Όποιος παντρεύεται τελευταίος παντρεύεται καλύτερα που λένε και οι σοφοί κινέζοι. Τα φτερωτά μυρμήγκια ήταν ο παιδικός μου εφιάλτης μέχρι τα 13. Μετά εξαφανίστηκαν. Μάλλον μας ραντίζουνε! :Ρ

eirini είπε...

Αλήθεια...τί γεύση έχουν τα φτερωτά μυρμήγκια;;;; χαχαχα...απόλαυση ήταν η περιγραφή σου!!!
Καλέ τρελλή είσαι που σκέφτεσαι μωρά;;; Ποιός σηκώνεται 10 φορές την νύχτα να αλλάζει, να ταϊζει και να ακούει ολημερίς κλάματα και οδυρμούς!!! Άσε μια χαρά είμαστε έτσι!!!!

Καλώς σε βρίσκω!!!
Καλημέρα!!!

astakoulis είπε...

Μάγισσα Κίρκη
Πωπωπωπω, ανατριχιασα πιο πολυ με τα δοντια παρά με το μυρμήγκι βραδιάτικα. Δεν μπορώ να πάρω ένα έτοιμο με δόντια;; Πρέπει να το υποστώ και αυτό;;;;

Nasia
Ναι ναι δεν είναι καιρός. Δίκιο έχεις. Καλή δικαιολογία η κρίση για να μείνει κανείς ελεύθερος. Θα την πλασάρω και στον μπαμπά μου.

Kalo paidi alla
Ναιιιιι και οι κινέζοι εξάλλου δεν είναι ένας απλός λαός για μένα, είναι έρωτας (αρκεί να μην μιλάνε αγγλικά). Μάλλον υποπτεύομαι ότι δικό μας airbus είναι που ρίχνει κάτι, γιατί είναι και οι επιβάτες μου στη σχετική νιρβάνα.

Eirini
Καλά, με ανατρίχιασε η μία πιο πάνω με τα παιδικά δοντάκια, μου λες τωρα κι εσύ για ξεσκάτισμα, εφιάλτες θα έχω απόψε, σας το λέω, χεχεχε. Καλωσήρθες.

Fri είπε...

Καλά, φτερωτό μυρμήγκι σουφλέ έχεις φάει; Κ Α Τ Α Π Λ Κ Τ Ι Κ Ο! :-Ρ

Βρε φιλενάδα, έβαλες καθόλου στο μυαλό σου πως το "Γυμναστείτε με την Ελένη Πετρουλάκη" δεν είναι ταινία; Λέω τώρα εγώ...

υ.γ. Εγώ που έχω από καιρό κλείσει τα 30, έχω σχέση μια αιωνιότητα και μια μέρα, κι ακόμα δεν έχω βάλει μαδήσει τη μαργαρίτα για να δω την απάντηση να ανησυχώ;

DaisyCrazy είπε...

ξέχασα τόσο καιρό να πάρω κιντερ αυγό και τώραρ που το ξαναδιάβασα εδώ ξαναματαζήλεψαααααααααααααα χαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΠΟΥ θα πάει δε θα θυμηθώ να πάρω; ελπίζω να βρω κάτι σουπερνουπεργουαου να το κάνω ανάρητησ να σκάσεςι κι ε΄συ απ'το κακό σου (λέει η ώριμη μάνα :ΡΡΡΡΡ)

στα σοβαρά τώρα... μα το φτερωτο μυρμύγκι κολλά σε όλα τα πιάτα; να το'χω υπόψη για τη βάφτιση της κόρης μου! χαχαχαχα
άρε αστακούλη είσαι αφασία! σε πεθύμησα ρε γμτ! φιλάκια και που'σαι; αν κάνεις παιδί θα μεγαλώσετε τουκέδερ! όμως εσύ θα μείνεις πάντα παιδί άι χόπ-χοπ

DaisyCrazy είπε...

α ναι ναι να ξενυχτάς παρέα με μπέμπα που βγάζει δοντάκι είναι... απόλαυση..
χιχιχι λέμε και κανένα ψέμα να περάσει η ώρα

gnostosagnostos είπε...

ωχ...χτυπαει η μαμα μεσα σου???
:)))

astakoulis είπε...

Fri
Ναι ρε φίλε δεν το είχα σκεφτεί ότι θα πλήξω με την Πετρουλάκη και με πήρε ο ύπνος στο ζέσταμα, χαχαχαχαχα

DaisyCrazy
Καλά αν κάνω παιδί θα του κλέβω τα παιχνίδια και θα τα παίρνω για πάρτη μου πιστεύω. Κι εγώ σε πεθύμησα φιλενάδα. Φιλάκια στο μωράκι σου **

Gnostosagnostos
Όχι παιδί μου μην ανησυχείς, αν είναι θα σας ενημερώσω, προς το παρόν cool..