Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Στάσου, αυγά Kinder!

Πολύ πρωτότυπα φέτος τα δώρα της γιορτής μου.
Καταρχάς έλαβα στο σπίτι ένα πακέτο με μια καρτέλα αυγά. Και όχι τη μικρή καρτέλα, με τα 6 αυγά. Όοοοχι, την άλλη, τη μεγάλη! Και συγκεκριμένα όχι με πραγματικά αυγά. Αλλά με αυγά Kinder. Καλέ τι θα τα κάνω τόσα αυγά;? Αυτός που μου τα έστειλε θα έχει φαίνεται την κότα που κάνει τα σοκολατένια αυγά. Και αν έχεις τέτοια κότα, τύφλα να' χουν τα χρυσά αυγά. Που δεν έχουν ούτε έκπληξη, ούτε λιπαρά.

Και στα καπάκια, δεύτερο σοκολατένιο δώρο. Εκείνα τα φοβερά σοκολατάκια που φτιάχνει η μαμά της Μαρίας με κακάο, κονιάκ και μεράκι. Για να καταλάβεις, με τα γλυκά είμαι κάπως δύσκολη. Τα φτιάχνει όμως τόσο ωραία που τελευταία φορά τα κατέβαζα πέντε πέντε. Οπότε για να με ευχαριστήσει έφτιαξε πάλι και μου τα έβαλε σε ένα πολύ ωραίο άσπρο κουτί. Τα έβαλα κι εγώ στο ψυγείο και όποιος τα έβλεπε, τσουπ, τσίμπαγε και από ένα. Επειδή όμως είμαι δαιμόνια, κόλλησα πάνω ένα αυτοκόλλητο και έγραψα "ελιές θρούμπες" και έτσι δεν τα ξανάνοιξε πια κανείς. Και τα αποτελείωσα μόνη μου.

Έχω κανονίσει που λες ωραία και καλά τη μέρα της γιορτής μου να βγάλω τους φίλους μου για φαγητό, και πηγαίνοντας προς το εστιατόριο πάω στο ΑΤΜ να κάνω ανάληψη και εκεί καταλαβαίνω ότι με πρόλαβε άλλος. Ότι δηλαδή μου λείπουν λεφτά. Πολλά λεφτά. Και έτσι παραλίγο να γίνω  ρεζίλι. Μούμπλε μούμπλε... Παιδιά, πληρώνει ο καθένας τα δικά του και μαζέψτε και κάτι για τα δικά μου ε? Χρόνια μου πολλά. Πφφφφ. Πάλι καλά που κάτι είχε μείνει ακόμα μέσα οπότε δεν έφτασα σε αυτό το σημείο. Μα δώρο γιορτής ήταν αυτό που μου έκανε η Άλφα; Θα μου πεις, έκπληξη και αυτό. Ναι αλλά χωρίς σοκολάτα γύρω γύρω.

Ωραία και στο ρεπό μου χτες. Το πρωί πήγαμε βόλτα στην Κηφισιά με την Πένυ και πλαντάξαμε στη ζέστη. Ψάχναμε κανα μισάωρο να παρκάρουμε και τελικά το αφήσαμε έξω από το σπίτι κάτι σχιστομάτηδων που εκείνη την ώρα μάλλον μετακόμιζαν, γιατί τους είδαμε να φορτώνουν ένα βανάκι με διάφορα κινεζοπράγματα και ένα πιάτο Nova. Σκεφτόμουν αν άραγε οι Κινέζοι έχουν μόνο απλά δορυφορικά πιάτα ή αν τα βγάζουν και σε πορσελάνινα. Μπααα, σιγά μην τα γεμίζουν και με ρύζι.
Και το βράδυ πήγαμε για σουβλάκια. Τρελό ξενύχτι λέμε. Μα να γυρνάει πρώτα το παιδί στο σπίτι και ύστερα οι γονείς; Κάποιο πρόβλημα πρέπει να υπάρχει, που δεν το έχω εντοπίσει ακόμα. Πάλι καλά που ήπιαμε και λίγο ούζο δηλαδή. Τώρα τι ούζο ήταν αυτό που έπινα εγώ, πιο πολύ το νερό, παρά το ούζο. Πήραμε μετά και ένα παγωτό στο χέρι και, ενώ το πρωί πλαντάζαμε, εκείνη την ώρα είχε βάλει λίγο κρύο. Μέχρι να το φάμε, η Μαρία βρήκε καταφύγιο πίσω από μια ξύλινη κολόνα - διάμετρος μισή από  αυτήν της ΔΕΗ - και συνέχιζε να τρώει το αγιάζι από παντού, απλώς είχε την ψευδαίσθηση ότι προστατεύεται. Μετά, έτσι όπως είχε στηριχτεί στην κολόνα κάτι έλεγε ότι μπορεί να ρίξει την κολόνα, ή και το σπίτι ολόκληρο, μάλλον την πείραξε το ούζο, αλλά όχι, αφού αυτή κοκακόλα έπινε, μάλλον την πείραξε η κοκακόλα, κάτι ξέρουν που μας λένε να μην πίνουμε. Πάω να ψήσω τις πατάτες μου. Και μετά Κίντερ για επιδόρπιο. Ουφ!

8 σχόλια:

Fri είπε...

Μιλάμε για πολύ αυγό!
Χρόνια σου πολλά κορίτσι και προσοχή στο ζάχαρο :-Ρ
Μα δεν πίνεις, δεν τρως, δεν ξενυχτάς, ... Κορίτσι για σπίτι είσαι εσύ, όχι αστεία!
Άντε να σε καλοπαντρέψουμε λοιπόν, τι άλλο μας μένει;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη δε παιζει να σπασει σοκολατενιο αυγο και να βγει απο μεσα κοτοπουλάκι για εκπληξη;

Οχι;; Μην εισαι τοσο σιγουρη..για ρωτα και τον τσακ νορις.

Χρονια Πολλά τρελη μου αγαπη για την εορτη σου που περασε!

Να σε χαιρομαστε

Nonis είπε...

Χρόνια πολλά! ό,τι επιθυμείς... :)

υ.γ. μα να μην εκτιμάει κανείς τις ελιές τις θρούμπες; τστστσ... χαχαχαχ

Clem Lumen είπε...

Χρόνια σου πολλά όμορφη!! :)

φέρε αυγό κι από δωωω! :P

kalo paidi alla... είπε...

Υποθέτωντας (αυθαίρετα) ότι πόσταρες τη μέρα της γιορτής σου σου εύχομαι Χρόνια Πολλά Μάγνα!
http://www.eortologio.gr/data/eortes/eortes_april.php

Σου αφιερώνω επίσης αυτή τη μίνι διακευή:
Έμαθα πως είσαι Μάγνα είσαι και μερακλού και έχεις τις εκπλήξεις όλες του κίντερ αυγού! ώπα!

DaisyCrazy είπε...

αυγά κίντερ λατρεύωωωωωωωωωω!!
όχι τη σοκολάτα αλλά την έκπληξη ντε! αχ έφαγα κι εγώ ένα μικρό κιντερ φέτος το πάσχα κι είχε ένα μαραφετι για να βλέπεις ένα χαζοχάρτι κι απογοητεύτηκα. ο μπαμπάς μου βρήκε τον δρακουμέλ! τον ήθελααααααααααα :))))
φιλάκια αστακουλίνι!

astakoulis είπε...

Fri
Που το πας που το φέρνεις, πάλι στο γάμο καταλήξαμε???? χεχε

Coula
Ευχαριστώ Κουλίτα, αν και τον τσακ νόρις δεν νομίζω να τον ρωτάνε, πρέπει να απαντάει από μόνος του.

Nonis
Ευχαριστώ πολύ, κερνάω ελιά θρούμπα...

Free Spirit
Σ'ευχαριστώ μικρούλι μου :)

Kalo paidi alla
Καλό το συμπέρασμα, αλλά.
Γιόρταζα τη μέρα που γιόρταζε η μισή Ελλάδα, δηλαδή οι Γιώργηδες, αλλά εσύ μπορείς να με λες και Μάγνα, σου χαλάω εγώ χατήρι;

DaisyCrazy
Αν τρώει και ο μπαμπάς σου Κίντερ αυγό, να μην αισθάνομαι άσχημα που νιώθω ακόμα τη χαρά της ανακάλυψης.. Φιλάκια πολλάαααα

DaisyCrazy είπε...

φυσικά και τρώει αυγό κίντερ. και βλέπαμε για χρόνια μαζί καρτούν στην τηλεόραση. είναι μεγάλο παιδί ο μπαμπάς μου :))