Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Το χρυσό μπι μπι

Μπολόνια
Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

16.35  Περιμένουμε στο πεζοδρόμιο με τις βαλίτσες μας την ιδιοκτήτρια του σπιτιού που έχουμε νοικιάσει μέσω ίντερνετ, και στοιχηματίζουμε για τον κάθε άκυρο που βλέπουμε να πλησιάζει προς το μέρος μας. Η γιαγιά που καταφτάνει είναι μια τρομακτική καμπούρα που μιλάει μόνο ιταλικά. Με μάτι καχύποπτο και μαλλί ιδιαίτερο, μισό κόκκινο-μισό γκρι, αλλά μάλλον όχι εσκεμμένα.
16.40  Η γιαγιά μας ξεναγεί στον χώρο, δηλαδή στην τρώγλη-αποθήκη που θα μέναμε. Ο κόμβος του σπιτιού είναι η κουζίνα. Είναι γεμάτη χαρτιά και πράγματα, και κάπου υπάρχει και μια βέργα που έχει περασμένα πάνω καμιά δεκαπενταριά ζευγάρια γυαλιά ηλίου. Σκεφτόμαστε ότι η γιαγιά σκοτώνει τα θύματα ενοικιαστές και τους παίρνει τα γυαλιά. 
Από τα τρία υπνοδωμάτια του σπιτιού, στο ένα μένει μια άσχετη κυρία, η οποία μια γωνίτσα έπιασε, δεν θα μας ενοχλούσε λέει. Κι έτσι στριμωχτήκαμε και οι οχτώ στα άλλα δύο. Λογικότατο για να έχουμε πληρώσει 500 ευρώ προκαταβολή και να εκκρεμούν άλλα 300. Τα υπνοδωμάτια που λες γεμάτα σαβούρα. Ευτυχώς τουλάχιστον είχε κρεββάτια. Το ένα σπασμένο, αλλά σιγά μωρέ!. Η γιαγιά μας αποκάλυψε ότι έμενε κι εκείνη στο σπίτι, για να έχει τον έλεγχο. Μαζί της και ένα συμπαθέστατο ριτρίβερ, ονόματι Πι, που έτρεχε σαν τρελό μέσα στο σπίτι, και το οποίο πιάσαμε επ' αυτοφώρω να κυλιέται στα σεντόνια και στις πετσέτες του μπάνιου μας.
17.25  Κάνουμε κλήρωση, για να δούμε ποιος θα κοιμηθεί πιο κοντά στην πόρτα, δηλαδή ποιον θα γραπώσει πρώτα η γιαγιά την ώρα που κοιμάται. Η κλήρωση έγινε με τον απλό πατροπαράδοτο τρόπο, δηλαδή με τη μέθοδο αριθμημένα χαρτάκια. Και εγώ με τον Κωνσταντίνο, την Πόπη και τον Γιάννη, ήμασταν οι πιο τυχεροί απ' όλους, αφού μας έλαχε να κοιμηθούμε στο πρώτο δωμάτιο.
18.00  Λόγω της άσχετης κυρίας, της μάγισσας γιαγιάς και της Πι, πριν φύγουμε για να πάμε για φαγητό, είχαμε το θράσος να ζητήσουμε κλειδί για το δωμάτιό μας. Privacy zero. Τρεις φορές της ζητήσαμε το κλειδί της γιαγιάς και κούνησε την κεφάλα της ενοχλημένη.
- Και αν τύχει κάτι να μην μπορώ να μπω στο δωμάτιο;?!   
Σαν τι θα τύχει ας πούμε ???

 Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

00.45  Γυρίσαμε από τη βόλτα και μύριζε όλο το σπίτι σπανακόριζο. Σας τα έλεγα εγώ, τα ζόμπι είναι χορτοφάγα. Τη γλιτώσαμε και σήμερα. Η γιαγιά έχει κλειδωθεί στην κουζίνα μαζί με την Πι και κοιμούνται. Όποιος διψούσε τον πούλο.
01.20  Γιάννης: Προτείνω μιας και είμαστε τα πρώτα υποψήφια θύματα, να βάλουμε πίσω από την πόρτα ένα σκαμπό, ώστε αν ανοίξει το ζόμπι της γιαγιάς να ακούσουμε το σούρσιμο. 
Ταυτόχρονα, στο μέσα δωμάτιο τα παιδιά προσπαθούν να προσαρμοστούν στον χώρο. Απέναντι από το διπλό κρεββάτι υπήρχε η ντουλάπα της Νάρνια, τίγκα στα σκορωφαγωμένα σακάκια του συγχωρεμένου. Και κάπου πιο δίπλα ένα χρωματιστό πανί.
Πόπη: Αυτό το πανί εκεί πρέπει να της το έφερε κάποιος από την Αυστραλία.
Μαρία: Ε μάλλον όποιος έρχεται εδώ αφήνει και κάτι..
Τάσος: Κι εμείς ας πούμε θα αφήσουμε κανά νεφρό.
Παύση.

Μαρία: Έχει κι ένα πόδι κάτω από το κρεββάτι.

Για καλή μας τύχη το πόδι ήταν σιδερένιο.


02.00  Μέσα σ' αυτή τη χαρούμενη ατμόσφαιρα, ξεκινάει και το πάρτι έκπληξη. Γιατί ξέχασα να αναφέρω ότι είχα τα γενέθλιά μου. Εδώ απολαμβάνετε μοναδικές στιγμές από το σβήσιμο του κέικ μου, στην τρώγλη της γιαγιάς. Το βίντεο είναι μια ευγενική χορηγία του Γιάννη και της Πόπης.Για όποιον δεν ακούει τίποτα μες στα χαχανητά, ας δώσει προσοχή στην τελευταία ατάκα, όπου ακούγεται στο δρόμο μια σειρήνα και ο Γιάννης λέει μες στη φυσικότητα "Ωχ, λέτε να έχει ανιχνευτές καπνού;". Σιγά μην έχει και θερμαινόμενο δάπεδο η τρώγλη.

03.00  Πέφτουμε να κοιμηθούμε. Οι μισοί με το τζιν, γιατί σιχαίνονται να λερώσουν την πυτζάμα τους.

05.00  Ακούμε το θόρυβο από το σκαμπό πίσω από την πόρτα να κουνιέται. Η πόρτα μισανοίγει, και μπαίνει μέσα το χέρι της γιαγιάς. Μόνο το χέρι, και μάλιστα με το νυχτικάκι. Σαν σάβανο ήταν. Κάνει δυο κινήσεις στον αέρα και ξαναβγαίνει. Ο Γιάννης ροχαλίζει. Η Πόπη κάτω από την κουβέρτα φωνάζει Γεωργίαααα, ένα χέρι. Εγώ με τη σειρά μου μεταφέρω στον Κωνσταντίνο, Κωνσταντίνεεεε ένα χέρι! Ο Κωνσταντίνος σηκώνεται και κατευθύνεται προς την πόρτα να δει τι συμβαίνει. Τζίφος! Η γιαγιά έχει ξανακλειδωθεί στην κουζίνα.Ξαναβάζουμε το σκαμπό πίσω από την πόρτα.
  
05.10  Ακούμε πάλι το σκαμπό. Ξαναμπαίνει το χέρι της γιαγιάς με ένα τηλεκοντρόλ, και μας σβήνει το air condition!!! Παρακάτω το χρονικό του αιωρούμενου χεριού, μια ευγενική χορηγία της Πόπης.

Λύθηκε λοιπόν και ο γρίφος του χεριού. Την πρώτη φορά πήρε θερμοκρασία και κατάλαβε ότι καίμε ρεύμα, και τη δεύτερη φορά επέστρεψε για να μας το σβήσει αποφασισμένη για όλα.

09.05  Πάνω που κάπως μας πήρε ο ύπνος με την αυγούλα, η γιαγιά γκαρίζει έξω από την πόρτα. Buongioooorno....Buongiooooorno....Signora Giorgiaaaa, buongiooorno! I fiori sono belissimi!! (Πολύ ωραία τα λουλούδια, πα' να πει). Τα λουλούδια μου τα έστειλε ο Αντώνης από την Ελλάδα για τα γενέθλιά μου. Η γιαγιά ή δεν είχε ξαναδεί τριαντάφυλλα ή εκστασιάστηκε με τo ιντερφλόρα. Κάτι από τα δύο συνέβη.

09.40  Κάνουμε ντους όλοι με βάρδιες. Διπλα στη ντουζιέρα έχει ένα κεφάλι από κούκλα-μανεκέν βιτρίνας. Spooky!

11.00  Εξαφανιζόμαστε για να πάρουμε τηλέφωνο στο σάιτ που κάναμε την κράτηση, να κάνουμε τα παράπονά μας και να ζητήσουμε τα λεφτά μας πίσω. Θα μας ξανακαλούσαν σε λίγο, μάλλον για να μας δώσουν 1 αρχ**ι. Μέχρι να επιστρέψουμε σπίτι, έχει πέσει σύρμα στη γιαγιά. Έχει αερίσει, έχει στρώσει, έχει αντικαταστήσει το σπασμένο κρεββάτι και έχει εξαφανίσει τον σκύλο. Μπορεί και να τον έφαγε.
Come state regazzi... hehe ...tutto bene? Io ho sistemato la stanza un po'... hehe... Volete un caffè? (Τι κάνουν τα παιδάκια μου... χεχε.... όλα καλά; Εγώ συγύρισα λίγο... θέλετε καφεδάκι;). Και από μέσα της σκεφτόταν: Mikroi spoiouuuunoi, me ntwsate stegkna.... me karfwsate sto site... malakismeeeena.


14.00  Μαζεύουμε τα κουβαδάκια μας και σε άλλη παραλία. Με τα μπαγκάζια στο χέρι λέμε στη γιαγιά ευγενικότατα ότι το σπίτι της βρωμάει, ότι είναι μπάτε σκύλοι αλέστε (στην κυριολεξία όμως) και επίσης ότι την καταγγείλαμε στο σάιτ. Όσο πλησιάζουμε προς την είσοδο, η γιαγιά γκαρίζει 
i fioooori, signora, i fiooooriii. Λύσαξες κυρά μου με τα φιόρι. Είναι από τον γκόμενό μου, δεν σου τα δίνω που να χτυπιέσαι. 

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011
Έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια για το refund με το σάιτ. Πάω να τους επισυνάψω και τις φωτογραφίες-ντοκουμέντα που βγάλαμε και τότε συνειδητοποιώ ότι η τρώγλη έχει φοβερή φωτογένεια. Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσαν λέει να μας κάνουν τίποτα. Το σπίτι λέει η γιαγιά δεν το δηλώνει για πριβέ, αλλά για μπιμπι. Βed and briekfast δηλαδή. Επομένως είναι λογικό να κοιμάται μέσα αυτή, ο σκύλος της και η άσχετη γυναίκα. Γαμώ το μπι μπι και τη γιαγιά. Και δεν βρίσκαμε καλύτερα κανένα χόστελ να μην μας πιάσουν και τον κώλο?!

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Επειδή είμαστε μεγαλόψυχοι αποφασίζουμε να πούμε στο customer service του σάιτ ότι τους χαρίζουμε τα 500 ευρώ και ότι μάλιστα θέλουμε να πληρώσουμε και τα άλλα 300, γιατί η γιαγιά μας προσέφερε άπειρες στιγμές γέλιου, με περίοδο κατακλείδα στο μέιλ μας "Η ελληνική κρίση θέλει χιούμορ". Άσε που σκεφτόμαστε να αγοράσουμε και ένα μπουκέτο λουλούδια και να τα στείλουμε στη γιαγιά. Θα της βάλουμε και μια κάρτα να γράφει  "i fiooori, signora". Και σίγουρα θα μας περάσει για βλαμμένα. 
Μα που έβαλα τα γυαλιά ηλίου μου??

17 σχόλια:

xristina είπε...

ωραίο site...!!! να μας το συστήσει κι εμάς ;-))

ρε σεις μήπως γυρνάγανε καμιά ταινία απο το site ψυχώ και...δεν σας είχαν πει τίποτα????????? χαχαχαχα

είστε όμως θαρραλέοι...εύγε...!!! εύγε...!!!

χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου...εύγε...!!! εύγε...!!!

issallos είπε...

πρωτα απο ολα....ιο σονο μπένε.... εσεις απο οτι διαβασα ειστε ακομα καλυτερα !!!!Καλα εμεις που το διαβασαμε, παει καλα, εσεις που το ζησατε???.......θα πρεπει να το θυμαστε για χρονια !!!!!....
Πω πω.... καλα η γραια πολυ αλλου..!!!
το τραβελ site ομως σας ετυχε παραλλου !!!!Μπραβο βρε ψωνισατε και σεις απο σβερκο!!

ειχατε ομως κοτσια και μπραβο σας !!!που θελατε να γυρισετε να τις τα κανετε μπαλονια...τα τρακοσια τα δωσατε τελικα?? !!!

να μην ξεχασω να ευχηθω
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...!!! για τα γεννεθλια σου...!!!

τα ματαξανα λεμε !!!!

Nonis είπε...

τώρα έχω χεστεί με την γριά, έχω αηδιάσει από την περιγραφή του δωματίου και του 'ξενοδοχείου' δεν ξέρω... :p

κι έτσι γεννήθηκε ο 'Αστικός Μύθος με το Χέρι' που εμφανίζεται σε μικρά λερωμένα δωμάτια ξενοδοχείων...
μπουαχαχαχαχαχα...

υ.γ. χρόνια πολλά, ό,τι επιθυμείς, παντα με υγεία (και όρεξη και λεφτά για ταξίδια)... :p

DaisyCrazy είπε...

καταρχην χρόνια πολλά και καλά αστακούλη για τα γενέθλια!
γέλασα πολύ που πήγατε να κάψετε την τρώγλη της γριας. δηλ. τι γρια; το χέρι της φαίνεται ν'ανήκει σε 20αρα :ΡΡΡΡ
κατα δεύτερο με το βιντεο-ντοκουμέντο βεβαιώθηκα ότι είσαι υπαρκτό πρόσωπο κι όχι απόκυμα της αρρωστημένης σου φαντασίας :ΡΡΡΡΡΡΡ
πάντα σε τρώγλες να κλείνετε βρε να φτιάχνεις απολαυστικά ποστ να γελάμε! αστακούλης the best!

xx

Ανώνυμος είπε...

Ειναι απλα τρομακτικο!!
Ποσοι απο σας δε βρισκουν τα γυαλιά ηλιου τους; Να σηκωσουν το χερι!!

Αντριχιασα με το σκυλο στα σεντονια και το χερι που μπαινοβγαινε.

gnostosagnostos είπε...

καταρχην χρονια σου πολλα!
το αθλητικο το ITALIA ολα τα λεφτα λεμε!

Marouli είπε...

Happy birthdayyyyyyy! :D:D:D

Να σε χαιρομαστε!! Καλε θα με παρετε κ εμενα μια φορα? Περνατε τοσο ομορφα κ περιεργα καθε φορα!!

Μαρουλοφιλακια!

Μάγισσα Κίρκη είπε...

"Σκεφτόμαστε ότι η γιαγιά σκοτώνει τα θύματα ενοικιαστές και τους παίρνει τα γυαλιά."
Highlight: Το θερμαινόμενο δάπεδο και κυρίως το βίντεο.

Μλκα έχω λιώσει ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Ειδικά με το βίντεο που χεις βάλει σε όλους, φάτσες από ρήγα και βαλέ μπαστούνι να χαχανίζουν, κατουρήθηκα!Θεικό κείμενο χαχααχαχαχ! (τα λουλούδια τα θελε για να καλύψει τη μπόχα, σαν το Rexona που το πετάνε σε άπλυτη μασχάλη και βρωμάει ψοφίμι!)

Μάγισσα Κίρκη είπε...

AAAAA chronia polla mikri spiouna na ta ekatostiseis dosilogi tou site-όταν το δήλωνε bb μήπως εννοούσε bourdelo (δις);

ElenaG είπε...

καλά αυτά τα ταξιδιωτικά σου με πεθαίνουν ΧΑ!ΧΑ!
Ρε προσέχετε που πάτε!!!είναι περίεργοι καιροί πουλάκια μου!!! τώρα θα μου πεις που αλλου θα γελούσατε τόσο!!!...
και μαζί με σας και μεις...Τα φιλαράκια σου πρώτα!!!
Βαγγελίστρα μου με αυτό χέρι σκιάχτηκα η γυναικα...
έπρεπε να της το κοπανήσετε!!!ακούς εκεί...

Χρονια σου πολλά κοριτσάκι μου...ότι επιθυμείς με υγεία και χαρά...

astakoulis είπε...

melissalli
Ήταν το χόστελ 4. Το 3 το γυρίσαμε πέρυσι στις Βρυξέλλες, όπου ψάχνοντας ένα σπα βρεθήκαμε στα σφαγεία στις 11 το βράδυ.
Ευχαριστώ για τις ευχές και welcome :)

Issallos
Δεν τα δώσαμε τα 300, αλλά το λουλούδι θα το στείλουμε, δεν θα μας τη γλίτώσει η γιαγιά, χεχεχε

Nonis
Ε ναι κι εγώ νομίζω ότι το κλου του σπιτιού ήταν η σκηνή με το χέρι. Τέλος. Κι όπως δηλώνω και στο βίντεο, ήταν τα γενέθλια που πάντα ονειρευόμουν.

DaisyCrazy
Καλέ της Ποπίτσας είναι το κρινόλευκο χεράκι, σιγά μην ήταν έτσι του πτώματος, θα'θελε!!!!χαχαχα. Αυτό λέγαμε κι εμείς, ότι θα ήταν καλά την επόμενη φορά να κλείσουμε πάλι για την πρώτη νύχτα μια τρώγλη για να γελάσουμε και μετά τις υπόλοιπες μέρες να κλείσουμε κάτι νορμάλ. Αλλά μετά σκεφτόμασταν ότι όσο και να ψάξουμε τέτοιο δεν ξαναβρίσκεται.

Coula
Εγώ τελικά τα βρήκα, κατεβάζω το χέρι. Τη γλίτωσα!!!!!

astakoulis είπε...

GnostosAgnostos
Thank you, το φούτερ μου το πήρε ο Κωνσταντίνος γιατί το ήθελα και γκρίνιαζα όλη μέρα...

Gkriniariko MArouli
Ναιιιι εννοείται ότι θα σε πάρουμε, δηλώνεις συμμετοχή λοιπόν, να προσέχεις τα γυαλιά σου.

Μάγισσα Κίρκη
Το βίντεο είναι υπερπαραγωγή του Γιάννη και της Πόπης, φοβερό έτσι?! χαχαχαχαχα.
ΥΓ. Μην χάνεσαι μικρή σπιούνα!!!!

ElenaG
Ευχαριστώ, ευχαριστώ..
Κι εμείς σκιαχτήκαμε, αλλά από τότε όλο για τη γιαγιά μιλάμε. Μαλλον μας άρεσε ενδόμυχα. Τι να πω!!!

Fri είπε...

χαχαχα! ή αχαχαχ; Τι ταιριάζει στην περίπτωση σου;
Χρόνια σου πολλά και όμορφα και με παρέες και με γέλια! Καλή συνέχεια στο ταξίδι σας :)

Unknown είπε...

Δε φτάνει που δώσατε ένα σκασμό λεφτά, σας έκλεισε και τον κλιματισμό η i fioriii, signoraaaa. Τα 'χω πάρει τώρα.
Το καλύτερο ήταν το κεφάλι στο μπάνιο. Εκπληκτική designιά! Το καλύτερο θα ήταν να είχε και δυο αναμμένα ρεσώ στα μάτια.

Χρόνια σου πολλά, κορίτσι!

Η Σακαφιόρα του Λεβάντε είπε...

Αγάπησα γέλιο Γιάννη!!! :Ρ
Χρόνια σου πολλά και από μένα.. Χρόνια ταξιδιάρικα και εμπνευσμένα.. :)

astakoulis είπε...

Fri
Καλέ που χάθηκες εσύ; Νομίζω ότι το αχαχα κάπως μου ταιριάζει καλύτερα.. :)

Koueen
Θενκ γιου κορίτσι. Καλή ιδέα αυτή με τα ρεσό, δεν θα χαλούσε και ρεύμα

Σακαφιόρα του Λεβάντε
Σ'ευχαριστώ, ναι είμαστε για γέλια, τι να κάνει και ο Γιάννης! :)

DaisyCrazy είπε...

θέλω νέο αστακουλοκείμενο!!
θεεεεεεεεεεελωωωωωωωωωωωωωωωω
θεεεεεεεεεεεεεεελλλλλλλωωωωωωωωωωωωω
θεεεεεεεεεεεεεεελωωωωωωωωωωωω!!!


xxxx