Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Λα τρίπ μαντάμ!

Σαββατόβραδο με το μάξι μου φόρεμα και κρατάω στο χέρι ένα τεράστιο ποτήρι ντάκιουρι μάγκο. Θυμίστε μου να μην ξαναπαραγγείλω μλκίες όταν βγαίνω έξω! Καλά δεν ήμουνα και με την korona μου; Η πολλή παρέα με τη Δανάη φταίει. Αυτή έχει πάρει μάστερ στους θανατηφόρους συνδυασμούς, όπως πχ. ζεστή σοκολάτα με γεύση πεπόνι και χοιρινή μπριζόλα με σάλτσα γαρίδας. Θυμάμαι και τα χαΐρια της στη Γαλλία! Που πήγαμε σε ένα κόζι συνοικιακό εστιατόριο και από ολόκληρο κατάλογο διάλεξε la tripe, γιατί της έβγαζε μια φινέτσα, κάτι το αριστοκρατίκ, μια σικ γαλλικίλα βρε αδερφέ. Να ήταν το ρου που έγινε γου, να ήταν το άηχο έψιλον στο τέλος, δεν ξέρω. Πάντως ακόμα έχω σφηνωμένη στα ρουθούνια μου τη μυρωδιά του χοντροκομμένου αχνιστού πατσά που ήρθε σε λίγο στο τραπέζι μας, και η Δανάη δεν ήξερε από που να φύγει. Μα είναι τρελοί αυτοί οι Γάλλοι! Από που κι ως που τγιπ ο ντουσλαμάς! Βέβαια, δεν μπορείς να πεις ότι έχεις ζήσει, αν δεν έχεις διαλέξει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου μια ακατανόητη αηδία από ξένο μενού. Οπότε ας πούμε δικαιολογημένη η Δανάη.


Τρελή ρέκλα που λες σήμερα. Όλο το πρωί στη δουλειά φτιάχναμε αεροπλανάκια οριγκάμι. Με πιάσανε και όλα τα κόκκινα φανάρια στο δρόμο προς το σπίτι. Βαριέμαι στα κόκκινα φανάρια, χάνεις χρόνο από τη ζωή σου. Εκτός αν είσαι ζευγαράκι, οπότε φιλιέσαι.
Η ρέκλα συνεχίζεται και στο σπίτι. Έλεγα τώρα να αράξω στο κρεββατάκι μου και να δω καμιά ταινία. Μετά είδα αυτό, και τώρα κόλλησα και κάθομαι με το σταράκι του Superman να κάνω κόμπους. Δεν ξέρω που θα με βγάλει αυτό το βράδυ. Μου τελείωσε και το κρασί.

8 σχόλια:

DaisyCrazy είπε...

xaxaxa προσκοπίνα είσαι και δένεις κόμπους αστακούλη;
πήγαινε πάρε κανένα κρασί για απόψε τουλάχιστον μην ξαναξεμείνεις!
μια φώτο απ'τα αεροπλανάκια οριγκάμι. δεν μπορούσες να μας βάλεις; μ'αρέσουν τα οριγκάμι όσο τίποτα! θέλω να μάθω να φτιάχνω και να γεμίσω το γραφείο :)
φιλάκια!!

υγ. η καπουτσινιέρα θα ξαναβγεί όπου να'ναι; ή δεν έπεσε ποτέ σε χειμερία νάρκη; ;)

Danai είπε...

Σήμερα λοιπόν παράγγειλα γαρίδες σε ινδικό με κάρυ και καρύδα και κρεμ φρες και είχε γεύση βρεγμένο χαρτί, δεν είπα τίποτα απλά έκλεψα το τίκα μασάλα του Χουλιάν και μετά στούμπωσα με το ρύζι :)

Marouli είπε...

Κατι τετοια χαζα παραγγελνω και εγω μην χασω οτι βλακεια δω!! :P

Καλη εβδομαδα να εχουμε!

Μαρουλοφιλακια!

Λόλα είπε...

Νταξ, τωρα που ειδα οτι ειμαστε πολλες οι χαλαζοβαρεμενες που παραγγελνουμε οτι κουλο δουμε σε ενα μενου και στο τελος μενουμε νηστικες, ηρεμησα...I'm not alone! :P

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλέ, όλες το παίζουμε ψαγμενες και καταλήγουμε να τρώμε ό,τι εχει ξεμεινει στο ψυγείο απο χτες, μετά το gourmet δείπνο!

υγ αχ εκεινα τα φαναρια.. αχ εκεινα τα ζευγαράκια..

astakoulis είπε...

Daisycrazy
Τα δικά μου τα οριγκάμι είναι σαν σαϊτες που πετούσαμε στο δημοτικό, οπότε σου εύχομαι να μην στολίσεις ποτέ το γραφείο σου με τέτοια. Αλλά σιγά σιγά θα μάθω...
Η καπουτσινιέρα βράχος, φτιάχνει φρέντο καπουτσίνο βρε. Σε λίγο θα αρχίσει και τα ζεστα, είναι νωρίς ακόμα... :)

Danai
Τι να σου πω τώρα, ότι δεν το περίμενα; Ψέμα θα είναι.

Marouli
Κλασική περίπτωση. Ελπίζω να μη σου ήρθε κανά σπληνάντερο με γέμιση μερέντα;

Λόλα
Ναι θα σου δώσω το τηλέφωνο της Δανάης να κανονίσετε για φαγητό, ωραίο που θα ναι αυτό το τραπέζι...! :P

Lali
Αααχχχχ. Μέσα στον πατσά μόνο εσύ πρόσεξες τα ζευγαράκια, χαχαχα

gnostosagnostos είπε...

Καλα βρε,τόσοι γκομενοι κυκλοφορούν έξω και ΕΣΥ καθεσαι και μπλεκεις κομπους;;;;;
Ααααααααα!

astakoulis είπε...

Τι κατανόηση να περιμένω μήπως κι από σένα. χαχαχααχα