Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Fax you!

Θέλω κι εγώ να εξαφανιστεί το fax από προσώπου γης!!

Ας βοηθήσουμε όλοι στον αγώνα ενάντια στα τελευταία εναπομείναντα φαξ του πλανήτη. Ας εξαφανιστεί για πάντα αυτό το ογκώδες κατασκεύασμα που μας πιάνει το μισό γραφείο, που δεν λειτουργεί σχεδόν ποτέ και που δαιμονίζεται καταμεσής της νύχτας, πάνω στον γλυκό τον ύπνο, γιατί κάποιος έχει αυπνίες και αποφάσισε να σου στείλει την κλαπαρχ**ιά του.

Και εσένα, αγαπημένε επιβάτη, θα στο πω όσο πιο ευγενικά μπορώ: Σταμάτα να ζητάς επιβεβαίωση της κράτησης με φαξ! Δεν είναι ότι δεν θέλω να στο στείλω. Πες μου που μένεις. Στο Κλίβελαντ; Θα ρθω εγώ να στο φέρω με τα πόδια. Στα νησιά Φίτζι; Να σου το φέρω κολυμπώντας. Αύριο κιόλας. Ξεκινάω ήδη. Έφυγα σου λέω. Είμαι έτοιμη να περάσω τις εφτά θάλασσες, να κάνω ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, να προσγειωθώ στη στέγη του σπιτιού σου και να μπουκάρω μέσα από την καμινάδα, σαν τον Άγιο Βασίλη. Αλλά φαξ δεν σου στέλνω!! Κι για όποιον δεν ξέρει πώς λειτουργεί, ιδού: Παίρνεις το κωλόχαρτο, το βάζεις στο φαξ, πατάς το κουμπάκι και αυτό αρχίζει να στο μασουλάει αργά και βασανιστικά, όπως μασάει η κατσίκα το χορτάρι. Και σου πετάει σε λίγο από κάτω ένα ωραιότατο οριγκάμι. Και φτύνει και το κουκούτσι!

Και επίσης: Να μην ξανακούσω τη φράση: "Μου στέλνετε παρακαλώ την ταυτότητά σας με φαξ;
Εννοείται. Για να δω... χμμμμ...ναι να στη στείλω, αλλά ρε γαμώτο δεν έχω φωτοτυπικό στο σπίτι, δεν μένω στα γραφεία της εφορίας. Αλλά δεν γαμ**ται, θα τη χώσω μέσα έτσι, ολόκληρη. Ωραιότατα. Και τώρα πατάω το κουμπάκι. Πρρρρρ......ττττττρρρρρρρρ...... φφφφρρρρρρ... , κάνει τον εκνευριστικό του ήχο και σου πετάει από κάτω την ταυτότητα φυσαρμόνικα. Ενώ προσπαθείς να τη σιδερώσεις στο πρόγραμμα για ευαίσθητα, σε καλεί πάλι η καλή κυρία για να σου πει ότι "το φαξ βγήκε μαύρο και δεν φαίνεται τίποτα. Μπορείς να το ξαναστείλεις;" Λοιπόν κυρία μου καλή, θα σου το πω ψιθυριστά ή θα στο συλλαβίσω: To φαξ δεν διαβάζεται από τη φύση του. Είναι απολύτως φυσιολογικό που δεν βγάζεις άκρη. Τι μου λες τώρα να σου το ξαναστείλω. Στο φαξ πάντα θα βλέπεις μαύρα, λερωμένα ορνιθοσκαλίσματα και στη φωτογραφία της ταυτότητας πάντα θα βλέπεις ένα μαύρο πράγμα, έναν Stevie Wonder. Λοιπόν σκάσε και βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει. Αλλιώς να φτιάξεις email επιτέλους.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε βρίσκω απόλυτα σωστή! Μα αλήθεια ακόμη λειτουργουν τα φαξ; Δεν το ήξερα αυτό!!!!! Μωρέ μπράβο!

Περαστικά στα ταξίδια σου τα υπερατλαντικά προς εξυπηρέτηση τεχνολογικά αγραμμάτων!

φιλια

panos srpk είπε...

Απ'τη στιγμή που ολοένα και περισσότεροι έχουν εκτυπωτή, σκάνερ, φωτοτυπικό όλα μαζί σε ένα μηχάνημα, σε τι χρειάζεται το φαξ?
Άσε που μερικοί εκτυπωτές είναι και φαξ μαζί.

Σημειώσεις Ανυπομονησίας είπε...

Φαξ, ακουγεται και καπως...μου εστελναν απο την Αλβανια χαρτια απαραιτητα και στο δημαρχειο μου ελεγαν...δεν κανει το χαρτι αυτο, να στο ξαναστειλουν...μα δεν εχω περιθωριο για να ανανεωσω τα χαρτια μου...αμ το φαξ φταιει!

gnostosagnostos είπε...

Σου στέλνω με φαξ το σχόλιο μου...

Amelie είπε...

Πάντα έβρισκα αχρείαστα τα φαξ καλά επειδή γενικά φοβόμουν την όλη φάση με τα μηχανήματα καλώδια και ιστόριες αλλά όταν έμαθα να το χρησιμοποιώ, αχ τι καλά, μου έλυσε τα χέρια. Ισχύει πάντως ότι σε μερικούς το φαξ φαντάζει ξένο.

Κατερίνα είπε...

Το φαξ ανήκει στα μηχανήματα του Σατανά, μαζί με το σίδερο για τα μαλλιά και το σιλκ επιλ.

Marouli είπε...

Φαξ? Φαξ? τι ειναι αυτο??:P

Μαρουλοφιλακια!

astakoulis είπε...

Coula
Όχι δεν λειτουργούν, υπολειτουργούν είπαμε, αλλά σε λίγο που θα βάλω σε εφαρμογή το σατανικο σχέδιο του Άη Βασίλη θα τα εξαφανίσω!!!!

Sarper
Δεν ξέρω σε τι χρειάζεται. Αν ξέρει κάποιος ας μου πει κι εμένα...

Σημειώσεις Ανυπομονησίας
Για όλα το φαξ φταίει, μην αναρωτιέσαι καθόλου! Κατασκεύασμα του διαβόλου.Τσ τσ τσ!!

Γνωστός Άγνωστος
Σου στέλνω φαξ με γυναικεία πόδια τώρα που είσαι στας εξοχάς...

astakoulis είπε...

Αμέλια
Είναι και ολόκληρος όγκος δεν είναι τίποτα διακριτικούλι να πεις...

Κάτι
Σιλκεπίλ, ιιιιιι, μου σηκώθηκε η τρίχα (τρίχα,είπα τη λέξη κλειδί)

Marouli
Κάτσε να ανοίξω κανα λεξικό να σου πω. Είναι, είναι.. τηλεομοιοτυπία. Σε φώτισα ελπίζω....

Clem Lumen είπε...

Ο θόρυβός του είναι χειρότερος από το να περιμένεις να πάρει μπρος.

Και τουλάχιστον αυτό της δικής μου εμπειρίας, για κανά τέταρτο αφού το έκλεινες έκανε μπιπ, μπιπ, μπιπ, μπιπ, μπιπ.....
Ευτυχώς δεν υπάρχει πια :P

DaisyCrazy είπε...

Α ρε αστακούλη σύγχρονο κορίτσι. Δυστυχώς ακόμα το φαξ χρησιμοποιείται με μανία. Είναι σπαστικό και κουραστικό αλλά τώρα που το έμαθαν κι οι γιαγιάδες κι οι παπούδες να το αχρειστεύσουμε; Κριμα δεν είναι; :ΡΡΡ

Kατέβασε το απ΄το γραφείο σου και βάλτο στο πάτωμα. Όποιος το βλέπει να του λες είναι χαλασμένο και το ίδιο να λες σ'όσους θέλουν επιβεβαίωση μέσω φαξ. Να δεις με πότε θα σου πάρουν άλλο πιο καλό να μασά τα χαρτιά αθόρυβα!

astakoulis είπε...

Free Spirit
Μπράβο μικρούλι μου, το αποτελείωσες!!! Τα συγχαρητήριά μου!! :)

DaisyCrazy
Μου τη δίνουν τα φαξ (φωνή γκρινιαροστρουμφ)!! Ας το χρησιμοποιούν οι γιαγιάδες που το έμαθαν μεταξύ τους για να ανταλλάσουν συνταγές. Και οι παππούδες για να ανταλλάσουν φαρμακοσυνταγές.

aphtha είπε...

Τωρα που λες για φαρμακοσυνταγες, ας σου να αναφερω και τη χρηση του διαολομηχανηματος σε ενα φαρμακειο.

That is:
Συναδελφοι απο αλλα φαρμακεια της γειτονιας στελνουνε με φαξ τα ακαταλαβιστικα ορνιθοσκαλισματα γιατρων απο ορισμενες συνταγες που δεν βγαζουν. Εγω πρεπει να περιμενω να παρει φωτια το καρβουνο, να δεησει να ερθει το χαρτι και επιτελους να διαβασω τις ξακουστες ιατρικες μουτζουρες που ολοι ξερουμε, κι αυτο να γινει σωστα αλλιως μπορει να πεθανει ο ασθενης απο μια μαλακια που δε θα αποκωδικοποιησω σωστα. Κι ολα αυτα με background τα οριγκαμι και τις μαυριλες που περιεγραψες.

Θανατος στα φαξ!

Fri είπε...

Μα έχεις βγει από τα ρούχα σου η γυναίκα! χιχι
Θάνατος στα fax τοις πάσι!!!

astakoulis είπε...

Aphtha
Πωωω άσε γιατί τα βλέπω κι εγώ από τον πατέρα μου τα ορνιθοσκαλίσματα που λες. Σε λυπάμαι πραγματικά. Και φαντάζομαι να μεσολαβεί και το φαξ!!! Ήρωας!!!!

Fri
Ε μα ναι σου λέω, τα' πα και ησύχασα!!