Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Κάτι περίεργες χαρές


Καμιά φορά είναι τόσο αστείο να ακούς τους γονείς σου να μαλώνουν, που σκέφτεσαι να παντρευτείς απλά και μόνο για να αρχίσεις κι εσύ τους εποικοδομητικούς διαλόγους.
Ιστορίες για αρκούδες:
(Μαμά) - Ο κόσμος βάζει μέσα στο βάζο το κουτάλι, το τυλίγει γύρω γύρω και μετά το αλείφει στο ψωμί. Εσύ δεν φτάνει που χώνεις μέσα το μαχαίρι που είναι μες στα βούτυρα, μετά το αφήνεις να τρέχει μέχρι να το φτάσεις στο πιάτο σου. Ακόμα και τα αρκουδάκια στα κινούμενα σχέδια παίρνουν το βάζο, βάζουν μέσα τα χεράκια τους και τα γυρνάνε γύρω γύρω πριν τα βάλουν στο στόμα. Εσύ δεν ξέρεις να φας, τα έκανες όλα μαντάρα και μετά κάθεσαι και μας πρήζεις ότι οι πρόγονοί σου ήταν μαρκήσιοι ευγενείς.
(Μπαμπάς) - Εσύ βλάχα μεγάλωσες με τα αρνιά.
...Είπε και δάγκωσε το ψωμί. Η χαρά της λακωνικότητας.

Σήμερα πήγα αδιάβαστη στα ισπανικά. Και πάλι καλά που πρόλαβα να κάνω και ένα πασάλειμμα να λες. Όταν έφτασα σκεφτόμουνα να του πω ότι δεν έχω κάνει τις μισές ασκήσεις. Τελικά του είπα ότι έχω κάνει τις μισές ασκήσεις, ακουγόταν καλύτερο. Η χαρά της θετικής πλευράς των πραγμάτων. Την έχουμε εμείς στην παρέα. Ανέκαθεν όταν έχουμε να πούμε ένα δυσάρεστο νέο μεταξύ μας, το φέρνουμε ως εξής: έχω να σου πω ένα καλό και ένα κακό. Το κακό είναι φλεξ: Ότι κάηκε το σπίτι σου από τα πυροκλάνια του μικρού σου αδερφού, ότι κόπηκες στο μάθημα και τώρα πρέπει να βγεις για καφέ με τους δαπίτες, ότι σε έχει πιάσει κόψιμο και θέλεις επειγόντως 3 ιμόντιουμ, κοκ. Το καλό είναι φιξ: Ότι είμαστε φίλες. Η χαρά της αισιοδοξίας.

Αισιόδοξα νέα και για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών. Για τον καρκίνο, τη χοληστερίνη, το αλτσχάιμερ, το ζάχαρο, το τακαμούρι. Κι εσύ ο πάσχων που ήσουν έτοιμος, όρθιος, με το μπουφανάκι σου και τα κλειδιά στο χέρι να πας για φρεντουτσίνο να ξεσκάσεις, δυναμώνεις το βόλιουμ στην τιβί και προσηλώνεις το βλέμμα: Ευχάριστα νέα για τους καρδιοπαθείς. Γιαπωνέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η παρουσία ενός νέου χρωμοσώματος επηρεάζει την ανάπτυξη των εμβρυονικών βλαστοκυττάρων... και κολοκύθια τούμπανα. Εσύ τεντώνεις τα αυτιά και περιμένεις να τελειώσει ο κλαπαρχίδας και να δεις αν το φάρμακο έχει κυκλοφορήσει ήδη. Αλλά πάντα καταλήγει να σου λέει ότι μέχρι στιγμής το φάρμακο έχει δοκιμαστεί μόνο σε ποντίκια. Εν καιρώ θα δοκιμαστεί και στον άνθρωπο. Η χαρά του Μίκυ Μάους. Δεν λέω, χαίρομαι πάρα πολύ που τα ποντίκια τα γιατρέψαμε όλα. Είμαστε η γενιά με τα υγιή ποντίκια και τους κατεστραμμένους ανθρώπους. Λοιπόν, την άλλη φορά μην περιμένεις να ακούσουμε όλο τον ακατανόητο συρφετό σου, πες εξαρχής Ευχάριστα νέα για τα καρδιοπαθή ποντίκια. Και γω ας πάω για τον καφέ μου.




14 σχόλια:

Μάγισσα Κίρκη είπε...

ότι κόπηκες στο μάθημα και τώρα πρέπει να βγεις για καφέ με τους δαπίτες,

Χαχαχα!Τρελλαίνομαι να σε διαβάζω ειδικά το πρωί με τον καφέ.Και ναι να παντρευτείς να ζήσεις κι εσύ το σουρεάλ της μπουκαλοφοβίας! ;p

DaisyCrazy είπε...

πες τα βρε αστακούλη μου, που μας τα πρηξανε με τα ποντίκια. οκ κι αυτά θηλαστικά είναι αλλά ό,τι τα γιατρεύει δεν γιατρεύει κι εμάς! ελεος πια. ας τα ανακοινώνουν όταν είναι ένα βήμα πριν κυκλοφορήσει κάτι για τον άνθρωπο. αλλιώς ας μη μας δίνουν φρούδες ελπίδες (είδες λέξη; είδες;!:) )

στα ισπανικά προσπαθώ πάντα να πηγαίνω διαβασμένη γιατί κάνω καλό σε μένα. δυστυχώς έμπλεξα σε μια τάξη που 'ναι όλοι στον κόσμο τους και φαίνομαι σπασικλάκι με διάβασμα μισής-μιας ώρας το πολύ. ελπίζω του χρόνου να έρχονται πιο διαβαστεροί τύποι. τα λατρεύω τα ισπανικά!

όσο για τους καβγάδες των γονιών... οι δικοί μου ακόμα τσακώνονται, φωνάζουν κτλ και δε γουστάρω καθόλου. αυτό το σκοτωμό τον θυμάμαι από μικρή κι αναρωτιέμαι τι στο καλο παντρεύτηκαν. αν είχαν παντρευτεί σήμερα θα είχαν χωρίσει στους 3 μήνες το πολύ δεν το συζητώ. και το ίδιο ισχύει για τις θειάδες μου και τους θείους. όλοι στα μαχαίρια επί μονίμου βάσεως. ρε καλύτερα διαζύγιο να ησυχάσουν όλοι!

φιλιά αστακουλίνι!

Σημειώσεις Ανυπομονησίας είπε...

Εσύ τεντώνεις τα αυτιά και περιμένεις να τελειώσει ο κλαπαρχίδας και να δεις αν το φάρμακο έχει κυκλοφορήσει ήδη. Αλλά πάντα καταλήγει να σου λέει ότι μέχρι στιγμής το φάρμακο έχει δοκιμαστεί μόνο σε ποντίκια. Εν καιρώ θα δοκιμαστεί και στον άνθρωπο...
Εξυπνη γραφη, με χιουμορ, και ισορροπια, ωραιο κειμενο...παλι.

Clem Lumen είπε...

Χαχαχαχαχαχα ευχαριστα νεα για τα καρδιοπαθη ποντικια λεει! αχαχαχαχαχα
μου'λειψαν τα τρελα σου βρε
θα ερχομαι πιο συχνα
:P
Φιλια πολλα πολλα πολλα

Emmanouela είπε...

axaxaxaxaxaxa!!!! Κατάλαβες, τα ποντίκια που πρέπει να ψοφήσουν όλα ζουν και βασιλεύουν! Είσαι θεά! Πάντως αυτούς του διαλόγους με τα βάζα και τις μαρμελάδες, τις κάνω και τώρα με τον δικό μου! Είναι ανησυχητικό? Αφού είναι ατσούμπαλος!! Πρέπει να παντρευτούμε για να το καταλάβω? Φαίνεται!!

Fri είπε...

Κόσμε, κόσμε, βρέθηκε η θεραπεία! Για όλα, ελάτε, προλάβετε! Α, και παντρευτείτε! Θα ρίχνετε γέλια τρέλα :Ρ

Καλημέρα αστακουλίνι :)

ElenaG είπε...

Ευχάριστα νέα για τα καρδιοπαθή ποντίκια. Αχαχαχαααααααααα!!!!


Όσο για τη Μάνα σου E! ένα δίκιο το έχει η δόλια!

astakoulis είπε...

Μάγισσα Κίρκη
Χρήσιμη πληροφορία. Εγώ να ξέρεις σε διαβάζω το βράδυ μετά το πλύσιμο των δοντιών. Η, αν βαριέμαι να τα πλύνω, μετά το ντεμακιγιάζ του ματιού...

DaisyCrazy
Καλά εεεε, είδα λέξη, είδα και εθαύμασα. Προσκυνώ :)

Σημειώσεις Ανυπομονησίας
Νασαι καλά, πέρασα και από σένα το πρωί :)

Free spirit
Ναι να έρχεσαι, πες μου να φτιάξω καφέ... Μάκια

Emmanouela
Ε άμα παντρευτείς απλώς γίνονται κατ' εξακολούθηση. Βέβαια έτσι προσφέρεις χαρά στους γύρω σου, οπότε δεν είναι και τόσο κακό..

Fri
Φαντάσου γέλια που θα κάνω αν παντρευτώ και έχω 5 σετ γονιών για να κάνουμε διάλογο. Θα ποστάρω κάθε μέρα...

ElenaG
Ε μα ναι, και να ήταν μόνο το μέλλι...; Ξέρεις τώρα, μας τα έχει αναλύσει και η Κίρκη. Μπουκαλοφοβίες κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Αναρτηθήκαμε στο Δέκα πλην Ένα

http://deka-plin-ena.blogspot.com/2011/04/blog.html

Amelie είπε...

Η χαρά της θετικής πλευράς των πραγμάτων
χαχαχχα!
Έχεις τον τρόπο σου! :)

Κατερίνα είπε...

Καλημέρα! Πολύ γέλασα, χαίρομαι που σε βρήκα.

next_day είπε...

χμ..χμ... πόσο εύκολο και πόσο δύσκολο είναι να κρατάς την πλευρά της αισιοδοξίας!!!!!!!!
Ετοιμάσου μετά την συνέντευξη σδτην κούλα, να απλωθώ κι εγώ σαν το χταπόδι εδώ μέσα! :pp

Φιλί Διαμαντένιο!

DaisyCrazy είπε...

κι επειδή στη συνέντευξη με την κούλα μου θύμισες την καπουτσινιέρα θα ήθελα να μάθω τι κάνει τώρα το καλοκαίρι; πιάνει αράχνες; :ΡΡΡ

ελπίζω να την εκμεταλλεύεστε δεόντως ολοχρονα γιατί μια καπουτσινιέρα έχετε πως να το κάνουμε; αν δεν την εκμεταλλευτείτε μπορεί να απογοητευτεί και να φύγει ε!

astakoulis είπε...

Coula
Δεν είχα ίντερνετ τόσες μέρες, τώρα θαρθω να σχολιάσω, θένκ γιου :*

Αμέλια η Τέλεια
Το ποτήρι ήταν μισογεμάτο, χεχεχε

Κατερίνα
Καλώστην, να κεράσω καφεδάκι;

Next Day
Απλώσου βρε, τώρα με τη νηστεία μπορεί και να σου δαγκώσω κανένα πλοκάμι...

DaisyCrazy
Το ήξερα ότι θα το σχολιάσεις. ΗΜΟΥΝΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΣΟΥ ΛΕΩ! χαχαχαχαχα. Εννοείται ότι την προσέχω, αν μου πάθει τίποτα μετά ποιος σε ακούει!!!!! Φιλάκια κοριτσάκι