Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Τι σχέση έχουν ένας ασφαλιστής, ένας Αλβανός και ο μπακαλιάρος

Πολλή δουλειά και σούρσιμο αυτή την εβδομάδα, τρελό κλάμπιγκ δεν έκανα, και την 25η παρέλαση δεν είδα, γιατί πάλι ασχολιόμουν με τους επιβατούληδες... Έφαγα τουλάχιστον τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και μετά βγήκαμε ρομαντικό ραντεβού, εγώ, αυτός και η σκορδίλα. Ευτυχώς είχαμε φάει και οι δύο και έτσι κάναμε ότι δεν το προσέξαμε. Επειδή μας έχει πιάσει μια μανία για μπούκωμα, πήγαμε πάλι για φαγητό, και σαν να μην έφτανε η μπόχα μου, παρήγγειλα μακαρόνια με σκόρδο και μανιτάρια για έξτρα ευωδιά. Ήπια στο τέλος ένα λιμοντσέλο για να καλύψω ό,τι μπορούσα και μετά προσπαθούσα να μην πολυανοίγω το στόμα μου, εκτός αν έπρεπε να πούμε κάτι σοβαρό. Από τις σοβαρότερες συζητήσεις που είχαμε ήταν για τα πόδια του προβάτου, αν έχουν οπλές ή αν είναι ας πούμε σαν του σκύλου κι έχουν δαχτυλάκια με νυχάκια. Μετά τον έπεισα ότι είναι πιο ρομαντικό να μιλάμε με τα μάτια.

Εκτός από τα σκορδομπουκώματα σε ιταλικά, τσέχικα και σουβλατζίδικα, παρακολούθησα και ενημερωτικές εκπομπές στην τηλεόραση, όπως ας πούμε το Για λογαριασμό σας. Επειδή δεν το πρόλαβα από τους τίτλους έναρξης, νόμιζα ότι είναι τα παρατράγουδα που άλλαξαν παρουσιαστή. Παρακολούθησα με έντονο ενδιαφέρον τη θλιβερή ιστορία του Πέτρου, που χρωστάει 250.000 ευρώ (δεν θυμάμαι ακριβώς τα μηδενικά), γιατί αγόραζε ηχοσυστήματα και στερεοφωνικά. Όσο ο Νίκος Σαμοίλης προσπαθεί να μετρήσει τα μηδενικά και να τον ξεστραβώσει, ο Πέτρος βάζει στη διαπασών Πλούταρχο στο γαμαύτι της Sony και ρίχνει ζεμπεκιές, αναφωνώντας σιγά το χρέος! Μάλιστα, αφήνει τη συνταξιούχο γυναίκα του να ακούσει τις σοφές λύσεις του ασφαλιστή και να δουλέψει τα επόμενα 20 χρόνια σαν σκλάβος για να ξεπληρώσει το γαμαύτι, το οποίο δεν διανοείται καν να πουλήσει, γιατί θέλει να χορεύει και να τραγουδάει σε dolby surround.

Μετά από αυτή την εμπειρία είδα και τις Οικογενειακές Ιστορίες (τα ήθελε ο απαυτός μου). Άλλο σοβαρό δράμα εκεί. Η κοπελιά ερωτεύτηκε τον τέλειο άντρα, τον άντρα το σωστό. Ήταν ψηλός, είχε δουλειά, είχε τις χάρες όλες. Αλλά ήταν Αλβανός. Οι γονείς της απαρνήθηκαν τον γαμπρό και τους συμπέθερους από τα Τίρανα και την έδιωξαν από το σπίτι. Αφού αυτόν ήθελε η γυναίκα, πώς θα γίνει τώρα, κουμάντο θα της κάνεις ποιον θα πάρει; Μα τι ρατσιστές που είμαστε όμως ώρες ώρες! Θυμήθηκα και ένα ζευγάρι, φίλους των γονιών μου: -Αντώνη, που είσαι, χτύπησα έναν άνθρωπο με το αμάξι! -Τι λες παιδί μου, πωπω τι πάθαμε, είναι καλά ο άνθρωπος, χτύπησε πολύ; Πωπωπω τι έκανες, δεν το πιστεύω πώς το έκανες αυτό γαμώ το κέρατό μου, τι θα κάνουμε τώρα!! -Καλά ρε Αντώνη μην κάνεις έτσι, Αλβανός είναι. 

Πήγα να ψωνίσω και δώρα σήμερα, αυτή την εβδομάδα είχε γενέθλια ο Γιάννης, η Νάντια, η Μαρία και η Πόπη. Της Πόπης από γενέθλια τον Μάρτη πα' να πει. Τα κριάρια με περιτριγυρίζουν. Και δεν σας λέω ψέματα: Αφού φαντάσου και στο δρόμο, κατεβαίνοντας από το βουνό, συνάντησα κι ένα κοπάδι πρόβατα που διέσχιζε το δρόμο (και μετά νομίζω ότι μένω στην Αθήνα), τα οποία μου περικύκλωσαν το Μίκρα από παντού κι έμεινα εκεί, ανάμεσα στην προβατίλα, μόνη και αβοήθητη. Έσκυψα και κοίταξα τα πόδια τους και το επιβεβαίωσα. Οπλές έχουν τα πρόβατα!!



 

12 σχόλια:

Σημειώσεις Ανυπομονησίας είπε...

ωραιο κειμενο, γελασα και σαν ανθρωπος και σαν Αλβανος...
ειμαι απο τα Τιρανα λεει...
και δεν ειναι τυχαιο που ανακαλυψα το blog σου σημερα...(χτες μερικοι, στο κεντρο, ειχαν πιασει το γνωστο συνθημα, δεν θα γινεις ελληνας ποτε...λα λα λα) απλα ειναι λιγοι, ετσι θελω να πιστευω.

Μπουρδουμπλούμ.... είπε...

Καλέ την αδερφή διακοσμητικιά την έχεις?? Άμα έχεις τέτοιες σοβαρές απορίες πάρε να ρωτήσεις, όλη μέρα στα πρόβατα και στα γελάδια!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση...Γέλασα με την καρδιά μου [ειδικά στην τελευταία επιβεβαιώση για τις οπλές των προβάτων :D ]

Καλά να περνάς και πάντα με τέτοιες μικρές και πρωτότυπες απορίες..(:

Μάγισσα Κίρκη είπε...

"συνάντησα κι ένα κοπάδι πρόβατα που διέσχιζε το δρόμο (και μετά νομίζω ότι μένω στην Αθήνα), τα οποία μου περικύκλωσαν το Μίκρα από παντού κι έμεινα εκεί, ανάμεσα στην προβατίλα, μόνη και αβοήθητη."

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ μλκ δεν υπάρχεις αχαχαχαχαχ! (οι οπλές τί είναι; Πόδια δεν έχουν τα πρόβατα;!).Μου θύμισες ένα σκηνικό που εκεί που το κάναμε με τον φίλο μου μας περικύκλωσε το κοπάδι.Να βλέπεις με τα πόδια ανοιχτά τον τράγο κολλημένο στο παρ μπρίζ, δεν σου λέω τίποτα χαχα!

astakoulis είπε...

Σημειώσεις Ανυπομονησίας
Να σου πω και κάτι; Όταν ήμουνα φοιτήτρια στην Κέρκυρα γνώριζα πολλούυυυς ντόπιους και μερικούς Αλβανούς. Και όταν είχα πρόβλημα ή είχα τα ψυχολογικά μου και ήθελα παρέα, ή πάθαινα κάτι μες στη νύχτα, οι Αλβανοί έτρεχαν, όχι οι Κερκυραίοι... ;)

Μπουρδουμπλούμ
Χαχαχα δεν ήξερα, δε ρώταγα; Ναι, πραγματι, πολύ σοβαρή η απορία μου. Θα έπρεπε και η απάντησή σου να έχει το ανάλογο κύρος. Κάτι του τύπου "Κι όμως!Έχουν οπλές!"

Nipenthes
Ήταν οιωνός το κοπάδι. Για να σταματήσω να ασχολούμαι με μλκισμένες απορίες :))

Μάγισσα Κίρκη
Πωωωω κάνε ένα γκουγκλάρισμα στις οπλές να δεις, όλα πρέπει να σας τα εξηγώ πια :P είναι όπως είναι από κάτω το πόδι του αλόγου που έχει αυτό το κλάπα κλάπα (περιγραφικότατη είμαι). Εγώ με τα πόδια ανοιχτά έξω από το αμάξι και έναν σκύλο δίπλα, με τράγο ομολογώ δεν μου έχει τύχει, πρέπει να είναι φοβερή εμπειρία.... χαχαχαα

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το Για λογαριασμό σας...το ειδα κι εγω!!!
Ο τυπος ειχε ξεφυγει τελειως!!
Ακουγε στο τερμα....Μαρτάκη!!!!!!! ελεοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς


Οι οικογενειακες ιστοριες εχουν απιθανη πλάκα! Δεν εισαι καλα; Βαλε να δεις και θα στρωσεις απο τα γελια!!!!

φιλια αστα-Κουλα μου!!!

:)))

dsquared είπε...

Γεια σου μικρη τσοπανισα... με τοσους φιλους Κριάρια, χα, χα!


din

DaisyCrazy είπε...

βρε τρελοκόριτσο πάλι καλά που επιβεβαίωσες ότι έχουν όπλες τα πρόβατα γιατί μπορεί να μην κοιμόμασταν απόψε! :Ρ
που τα βρήκες καλέ τα πρόβατα και σε περικύκλωσαν; και το κινητό που το είχες να βγάλεις μια φώτο πριν σου αρπάξουν το αμάξι;
αποφασιστικότητα όμως ο προβατο-οδηγός! γουστάρω!

φιλιά (από μακριά και σε σένα γιατί αυτή η σκορδίλα έχει γεμίσει την μπλογκοσφαιρα :)))))))))))

Λόλα είπε...

Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Ρε ελεος! Καθε φορα που σε διαβαζω πεθαινω απο τα γελια!

Ακου εκει αποριες που εχεις ομως! :Ρ

Φιλια πολλααααααααααααα! Καλη Κυριακη!! :)))

Emmanouela είπε...

Καλημέρα!!! Καλή εβδομάδα!! Αποτοξίνωση συνιστώ από το σκόρδο, να είσαι λιγότερο κοινωνική (άρα λιγότεροι φίλοι, άρα λιγότερα δώρα) και φυσικά να κόψεις την τηλεόραση!!! Φιλιά πολλά!!!

Fri είπε...

Βρε άτομο, έχεις ξεφύγει τελείως; Δεν ήξερες πως τα πρόβατα έχουν οπλές; Μα επιτέλους! :Ρ
Και κοπέλα μου, με τον έρωτα της ζωής μας αρχίζουμε να τρώμε σκόρδα μετά το γάμο, τότε που ένας κοιτάει αριστερά κι ο άλλος δεξιά για να κοιμηθούν ;)
Καλό μήνα!

astakoulis είπε...

Coula
A Μαρτάκης ήτανε, μπαρντόν, πάντως ελιχε ντέρτια το παιδί, αυτό μετράει!! Μάκια

Dsquared
Πολύ κριάρι σου λέω, χαμός...

DaisyCrazy
Τα πρόβατα κυκλοφορούσαν εδώ πιο κάτω, τα έβγαλαν για βοσκή. Ήρθαν πάνω στην ώρα πάντως. Μπεεεε.

Φιλάκια κοριτσάκι :)

Λόλα
Ε μα συγνώμη, δεν είναι αυτή σοβαρή απορία;;;;;;

Emmanouela
Δεν σε άκουσα και πλακώσαμε τα τζατζίκια τώρα, έτσι για αλλαγή...
Τιμωρία τώρα!

Fri
Που να το ήξερα κι εγώ, νομίζεις βλέπω και συχνά; Αλλά το υποπτευόμουνα, να ξέρεις... χαχαχαχα