Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Να διαβαστεί με το πορτοφόλι άδειο

Εβδομάδα του ψώνιου η προηγούμενη.

Όλα τα μαγαζιά είχαν συγκεκριμένες εκπτώσεις. Άλλο είχε 20%, άλλο 30%, άλλο 40%. Εκτός από το μαγαζί που μπήκαμε, το οποίο είχε ό,τι τους έρθει %.Το σύστημα ήταν όλα τα ρούχα έχουν άλλη έκπτωση, οπότε θα μας ρωτάτε, το οποίο δεν βόλευε καθόλου, γιατί 1.έπρεπε να τις πρήζεις για την κάθε μλκία που έβλεπες και 2.μετά από λίγο ξεχνούσαν τί τιμή σου είχαν πει νωρίτερα. Ρωτάω λοιπόν για ένα μπλουζάκι, το οποίο είχε αρχική τιμή 40 ευρώ, και η κοπέλα μου είπε ότι αυτό έχει 20. Μέχρι να το δοκιμάσω και να κοιταχτώ μην πετάει κανένα χιλιοστό γραμμαρίου από πουθενά, η κοπέλα πήγε στον πάνω όροφο και έπρεπε να το πληρώσω σε άλλη, η οποία επέμενε ότι αυτό έχει 40 ευρώ και ότι δεν έχει έκπτωση, αλλά αν έχει και δεν το ξέρει θα μου το δώσει 30 ευρώ, κομμάτια να γίνει. Ταυτόχρονα, η Πένυ είχε ρωτήσει για ένα αντίστοιχο μπλουζάκι, παρόμοιο στυλ, με αρχική τιμή επίσης 40 ευρώ και με την έκπτωση 20, αλλά δεν το δοκίμασε. Πήγαμε στα υπόλοιπα μαγαζιά και στα Goodys να πιούμε φρέντο καπουτσίνο με συνοδεία cheeseburger. Φοβερός συνδυασμός. Όλη τη μέρα μετά σε πηγαίνει cheeseburger. Με την πίκλα στο στόμα, η Πένυ αποφάσισε να γυρίσει πίσω να πάρει το μπλουζάκι. Μετά από τόση ώρα είχαν αλλάξει βάρδια και η καινούργια κοπέλα της έδωσε μία τέταρτη προτεινόμενη τιμή για το ίδιο μπλουζάκι.

Την άλλη μέρα πήγαμε στο Mall. Ήθελα να πάρω ένα μαύρο παντελόνι, υφασμάτινο. Βρήκα ένα τέλειο, που σου έκανε τέλεια μέση, τέλεια πόδια, τέλεια γάμπα και σου έκοβε κιμά. Αλλά είχε ένα σοβαρό ελάττωμα. Ήταν καφέ. Φύσηξα, ξεφύσηξα, και διακτινίστηκα στο ταμείο, ξαναγύρισα πίσω, ξαναπήγα μπροστά, και πάλι πίσω, μπροστά, πίσω.. Όχι, όχι, δεν υπάρχει περίπτωση, θα κόψω τα χέρια μου, αφού ήρθα για μαύρο παντελόνι. Και τα έκοψα. Στο νοητό αυτό κόψιμο χεριών, έχω δώσει και διαβαθμίσεις. Δηλαδή αν πρόκειται για κάτι ασήμαντο και φθηνό, κόβω τα χέρια μου από τον καρπό, οπότε μπορεί και να πιάσω το αντικείμενο του πόθου χωρίς παλάμες, χρησιμοποιώντας τα εναπομείναντα χέρια μου για να το αρπάξω. Αν είναι κάτι ντεμί, κόβω τα χέρια μου από τον αγκώνα και κάτω, εκεί δυσκολεύομαι κάπως να το αρπάξω, αλλά με λίγη καλή θέληση κουνάω ό,τι χέρια μου έχουν μείνει θεωρητικά από τον ώμο μέχρι τον αγκώνα, και αν είναι σε προσιτό σημείο κάτι καταφέρνω. Αλλά στην περίπτωση του καφέ παντελονιού, τα έκοψα σύρριζα. Από τον ώμο και κάτω. Χωρίς έλεος. Και έτσι σε λίγο βρήκα το μαύρο παντελόνι που αναζητούσα. Η Πόπη θαύμασε την αυτοσυγκράτησή μου, η οποία διήρκεσε περίπου 20 ώρες, γιατί την άλλη μέρα γύρισα πίσω και πήρα και το καφέ.

Μετά το τριπλό ξεφράγκιασμα, αναγκάστηκα να πιέσω τον πατέρα μου να μου πληρώσει τις γόβες που είδα, διότι πρώτον είχα τις τσέπες άδειες και δεύτερον, αν τις είχα γεμάτες δεν θα είχα χέρια για να πιάσω τα φράγκα. Κατεβήκαμε στο κέντρο, και καλά για βόλτα. Ξεφράγκιασμα πατέρα επιτυχία. Στοπ. Γυρίζουμε σπίτι. Στοπ. Στο φανάρι ήρθε ο πάκης να καθαρίσει. Είχε τη σοβαρότητα του επαγγελματία στο μάτι, ξεκίνησε να καθαρίζει πρώτα το καπό και ύστερα το τζάμι. Με το σκουφί του μας το καθάρισε. Χωρίς νερό, στεγνό καθάρισμα. Του δώσαμε ό,τι φραγκοδίφραγκο είχαμε στο πορτοφόλι, μαζί με το φλουρί της βασιλόπιτας, κι εκείνος πανευτυχής φόρεσε το σκουφί με τη μπίχλα και έφυγε. Σκουφί και πατσαβούρι 2 σε 1. Άκου να δεις!

13 σχόλια:

Μπουρδουμπλούμ.... είπε...

χαααααααααχαχαχα, αυτό το σκουφί-πατσαβούρι κάτι σε τηλεμάρκετινγκ μου κάνει!
Ρε γμτ, κι εγώ όλο θέλω να πάω μολ με τις εκπτώσεις και όταν πήγα τελικά,έφτασα μεχρι το τσάμπιον,πήρα παπί υγρό μπλοκ που δεν είχα κι έφυγα...ουφ!

Μάγισσα Κίρκη είπε...

"Όλη τη μέρα μετά σε πηγαίνει cheeseburger"

ΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧΑΧ το ακόμη χειρότερο είναι να σε πηγαίνει chilliburger που τσούζει κι όλας χαχα!Θεική ανάρτηση ειδικά στο σκηνικό με τις 45.678 διαφορετικές τιμές, έλιωσα.Υποτίθεται ότι επάνω σε κάθε είδος αναγράφουν την αρχική τιμή μαζί με την εκπτωτική αλλά και σε αυτές τις εκπτώσεις ο καθένας κάνει ότι του γουστάρει.Είμαι περήφανη πάντως που σαν γνήσιο θηλυκό επέστρεψες να πάρεις και το καφέ.Με γεια, καλοφόρετα και γιατί όχι, καλόβγαλτα!

Υ.Γ. Πάντως υπάρχουν και χειρότερα.Στο μαγαζί που πήγα να ψωνίσω για το μωρό είχαν έκπτωση μόνο σε ότι κόστιζε πάνω από 500 ευρώ.Λες κι αν είχα να δώσω 500 ευρώ θα είχα ανάγκη έκπτωσης....

Emmanouela είπε...

axaxaxaxa! Εγώ αυτό το κόψιμο των χεριών πάντως ποτέ δεν το κατάφερα! Ούτε καν την αυτοσυγκράτηση 20 ωρών!!! Το πορτοφόλι μου είναι σε μαύρο χάλι. Στοπ!

Με γειααα!!!

Καπετάνισσα είπε...

χαχαχαχαχαχαχα... εγω πάλι έχω θέμα με τα παπουτσια!!!
δεν αντιστέκομαι!!!!
Με κομμένα , χωρίς χέρια , μη σου πω και χωρίς πόδια ... εγώ εκεί!!!

Ουφ!!!! Ευτυχώς πέτυχα εκπτωση σε μπότα 50% και έτσι βγήκα από το μαγαζι με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά και μια σακούλα γεμάτη!!!

Τα φιλιά μας!!!

Πασχαλίτσα Τιμωρός είπε...

Ποστ απόλαυση!!!!!
Αυτό με τις διαφορετικές τιμές έκπτωσης εξηγείται! Ο κάθε πωλητής θυμάται και διαφορετικό αυτοκόλλητο αρχικής τιμής. Ο ένας θυμάται το περσινό που η μπλούζα έκανε 20, ο επόμενος τότε που την πήγαν 30 χωρίς λόγο, ο άλλος τότε που την ανέβασαν στα 40 για να μπορέσουν να την ρίξουν στις εκπτώσεις..Και από τα πολλά αυτοκόλλητα έχει γίνει η ετικέτα σαν μαξιλάρι πουφ..

Ανώνυμος είπε...

Αμ εγώ; Δε πήγα για καφέ και μόλις ήταν να φυγω για το σπίτι παρόλο που ο φίλος με πηγε απο αλλο δρομο στη σταση για να μην δω τα μαγαζια ανοιχτα και χιμηξω, εγω τον καληνυχτισα και επεστρεψα ερμου μονη μου κι εκανα τα αισχη!!!

Οι 20 ωρες αυτοσυγκράτησης πολλες ηταν! Και μετα λετε για μενα πως εξαρτιεμαι απο το τσιγαρο! Δε βλεπετε τα χαλια σας λεω εγω!!!

gnostosagnostos είπε...

tsirlipipiburger σας πηγε?
ελεος με αυτους τους συνδιασμους!
το mall αψογο στις εκπτωσεις
energie μπουφανακι απο 220 το τσιμπισα 110....

επαψα να μπαινω στο blog σου πρωινα....
μα...μαυρογατα μας εχεις φατσα καρτα???:P

DaisyCrazy είπε...

χαχαχαχα σας έκοψε ότι θα τον χρυσώνατε και έβγαλε ό,τι βρήκε πρόχειρο για να τα κονομήσει. συμφέρει να'σαι "ψυχολόγος" στους δρόμους ;)

με γεια τα ψώνια! καλά τα κατάφερες με την συνδρομή του πατρός :)))

η αυτοσυγκράτηση σου παροιμιώδης. :Ρ
αυτό που δεν ήξερες όμως είναι ότι το καφέ είναι το νέο μαύρο. αν το ήξερες θα μπορούσες να μην πάρεις το μαύρο καθόλου και να σώσεις κανά φράγκο για καφέ!!

φιλακια!

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ είπε...

Εγώ πάλι ,πήγα για καφέ και τελικά...ήπια τσάι!!!!αχαχαχα

astakoulis είπε...

Μπουρδουμπλούμ
Πήρες το παπί και ξέχασες να πάρεις καφέ απ' ότι έμαθα. Poke.

Μάγισσα Κίρκη
Εδώ μερικές φορές σε πάει και σάλαντ μπαρ, αν τη γεμίσεις σάλτσες, το τσίλιμπέργκερ δεν θέλω να το σκέφτομαι. χαχαχαχα

Emmanouela
20 ώρες αγωνίας. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ. Να μην σου τύχει, φτου φτου :P

Καπετάνισσα
Εγώ τα παππούτσια τα γλίτωσα αφού ξεφράγκιασα τον πατέρα μου. Εσύ έχεις τον Ποπάυ και τον Βρούτο, δεν σε φοβάμαι.. χεχε

Πασχαλίτσα Τιμωρός
Μακάρι να ήταν πουφ, αυτό ήταν άκαμπτη ντιβανοκασέλα. Πάντως εγώ 20 το πήρα. Δεν θα με τρελάνουν αυτοί!

astakoulis είπε...

Coula
Τώρα με ό,τι λεφτά θα αγόραζες βρωμοτσιγάρα, θα παίρνεις φανταστικά παντελόνια και φανταστικές γόβες. Much better σου λέω. Άλλος άνθρωπος θα νιώθεις!!

Γνωστός Άγνωστος
Δεν σ' αρέσει η γάτα; Τι θέλεις να σου βάλω για να νιώσεις καλύτερα, κουνάβι;; Εν τω μεταξύ κάθε φορά που σε βλέπω σκέφτομαι την πορδοπλαστελίνη και με πιάνουν τα γέλια..

Daisy Crazy
Έλα ντε, τι τα ήθελα τώρα και τα δύο, μου λες; Είναι που αν δεν το έπαιρνα θα έσκαγα και μετά θα έπρεπε να γκρινιάζω στους γύρω μου, οπότε τώρα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι και πίνουμε καφέ σπίτια μας.

Καπετάνιος
Πάρε καμιά γόβα στην Όλιβ, ξυπόλητη την έχεις μου έλεγε.... (Όλιβ για σένα δουλεύω)

Clem Lumen είπε...

Αχαχαχα, στεγνο καθαρισμα λεει!
:P

Αμα μου τυχαινε τετοιο πραγμα με χιλιες τιμες σε μπλουζακι θα την παρατουσα και θα εφευγα... Και στα περιπτερα γινεται αυτο, σου λενε τη μια μερα η σοκολατα πχ 1 ευρω, την αλλη μερα ειναι 2, γιατι αλλαξε η βαρδια και ο καλουλης περιπτερακος που ηταν χθες αντικατασταθηκε απο τη στριμμενη γυναικα του. Ειναι το γαμωτο ρε γαμωτο, αποφασιστε την τιμη και πειτε τη!

Οσο για την αυτοσυγκρατηση σου, απλα σε συγχαιρω :P

Φιλια πολλα πολλα

Fri είπε...

χαχα
Γεμάτη με καινούρια πράγματα και συγκλονιστικές εμπειρίες το εγκρατές κορίτσι μας! Λέμε τώρα...
Με' γεια τα ψώνια σου :)