Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Καμμένος καφές-καμμένοι υπάλληλοι 1-1

Καπουτσινιέρα θέλετε και καπουτσινιέρα δεν σας δίνω, τι να κάνω, αφού συνήθως αναγκάζομαι να πίνω καφέ στη δουλειά.. Και ξέρεις τι μούφα είναι ο καφές στο εστιατόριο, μυρίζει καμμένο. Ο Κωνσταντίνος  ανακάλυψε μετά από πολλές έρευνες ότι ο μονός καπουτσίνο μυρίζει λίγο λιγότερο στάχτη από τον διπλό, και έτσι τελευταία παίρνουμε αυτόν. Σήμερα βέβαια μύριζε πολύ στάχτη, μύριζε λέμε όλος ο όροφος. Αλλά τελικά δεν ήταν ο καφές, η Βίκυ έκαψε το κρουασάν στον φούρνο μικροκυμάτων, το ζέστανε είκοσι λεπτά στο 1000. Μετά, για να μην το πάρει χαμπάρι ο διευθυντής μας που θα ερχόταν σε λίγο (λες και δεν θα φαινόταν το εφέ dry ice, σε λίγο θα πετιότανε από μέσα ο Ρουβάς και θα έκανε τούμπες), ψέκασε ένα μπουκάλι alien perfume. Διακριτικότατο.

 
Έλεγα λοιπόν ότι ο καφές δεν πίνεται. Και από τα μηχανήματα όμως, είναι άλλο πράμα.. Ο καπουτσίνο ας πούμε είναι ένα ρευστοποιημένο ρυζόγαλο. Τον πίνεις με καλαμάκι ή τον ρουφάς ή τον τρως κανονικά με κουτάλι σούπας, έχεις επιλογές. Μια φορά πήρα φίλτρου, μου έβγαλε ποτηράκι, έκανε κι έναν θόρυβο λες και θα πλημμύριζε η εταιρεία καφέ και στο τέλος μου έδωσε το ποτηράκι σκέτο. Μου πήρε και το ευρώ, *#)$*#@%^. Δεν το κατηγορώ όμως, γιατί γίνεται και ένα αλισβερίσι, δίκαια πράγματα. Δηλαδή, το δίπλα μηχάνημα με τα ψιψιψόνια, κρουασάν, μπισκότα, πατατάκια, σκατουλάκια, σου δίνει ό,τι διαλέξεις, κάτι άλλο δώρο που θα πέσει μαζί και το ευρώ σου πίσω.
Μιας και δεν φχαριστήθηκα καφέ είπα στην Πόπη να μου πάρει κανά Doritos. Της έδωσα και ένα 2ευρω και δεν το έπαιρνε με τίποτα. Από το πολύ το πάρε, όχι δεν θέλω, όχι θα το πάρεις, όχι σου είπα δεν το θέλω, στο τέλος μας έπεσε μέσα στον σκουπιδοντενεκέ. Δεν είμαστε ταλιροσκοτώστρες, αλλά τώρα 2 ευρώ ήτανε, τα λυπηθήκαμε. Και εξάλλου χαρτάκια post it και ακυρωμένα εισιτήρια είχε στον κάδο, δεν ήταν και τόσο σίχαμα. Ε, δεν βαριέσαι, χώσαμε τα χέρια μας και αρχίσαμε την ανασκαφή, βρήκαμε κι ένα αλουμινόχαρτο με ψίχουλα, κάποιος είχε φάει κέικ σοκολάτας. Χμμμμ.

Το Σάββατο πάμε Βερολίνο. Γιατί, σαν καμμένοι που είμαστε, αποφασίσαμε να πάμε εκεί στους -20. Θα κάτσουμε μέρες, ή τον δαγκώνεις καλά ή όχι, δεν θέλουμε μισοδουλειές. Ελπίζω να μην  αφήσω την τελευταία μου πνοή στην Alexanderplatz. Καλή αντάμωση . Ευτυχώς βρήκα ποιός θα μου ποτίζει τη γλαδιόλα.

7 σχόλια:

Μπουρδουμπλούμ.... είπε...

Tαλιροσκοτώστρες, έμαθα καινούρια λέξη. Την αγαπώ! Τί ώρα πετάτε?

Fri είπε...

Παραληρείς ή μου φαίνεται;
Καλά να περάσετε στο Βερολίνο!!!

DaisyCrazy είπε...

Μπράβο αστακούλη όλο άδειες και ταξιδάκια είσαι! ;)
Κι ας είναι κρύο δεν μπειράζει φτάνει που θα είσαι ταξιδάκι, άνετη και χαλαρή.

Όσο για τον καφέ στη δουλειά γιατί δε βάζετε όλοι οι υπάλληλοι 5 ευρώ να πάρετε μια καπουτσινιέρα και να αφήσετε τα ηλίθια μηχανήματα που ποτέ δεν φτιάχνουν καλό καφέ;

Κρίμα που μένει αχρησιμοποιήτη η καπουτσινιέρα κρίμα!

Φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

τελικά ποιος θα σου ποτίζει τη γλαδιόλα;;;;

Καλημερα

Emmanouela είπε...

Bρε-βρε-βρε, έγινες καλά εσύ? Τέλος τα αψού και τα σνιφ? Και ετοιμάζεσαι και για ταξίδι, ακόμα δεν τελείωσε η προηγούμενη άδεια? Μωρέ τι δουλειά είναι αυτή να πάω κι εγώ? Υποθέτω παίρνεις και φτηνότερα τα εισιτήρια, ε? Τυχερήηη!!! Να περάσεις τέλεια!!!
Α, ξέχασα! Δεν θα μπορούσα να δουλεύω εκεί που δουλευεις, γιατί ο καφές για μένα είναι ιερός και δεν μπορώ να τον πίνω καμμένο! Θέλω να τον απολαμβάνω!!!
Φιλιά πολλά!!

astakoulis είπε...

Μπουρδουμπλούμ
Χαχαχα, είδες τι ωραία λέξη; 8.45 πετάμε εσύ με τους προδότες;

Fri
Όχι δεν είναι ιδέα σου...
:) Thank youuuuu

DaisyCrazy
Ε τώρα μέρες που είναι μπορεί να το ζητήσω στον Αη Βασίλη και να μην χρειαστεί να κάνουμε έρανο... :P

Coula
Η Μπουρδουμπλούμ, μου χρωστάει χάρη γιατί είμαστε γείτονες...

Emmanouela
Είδες πέσανε μαζεμένες οι άδειες, θα πάμε εκεί να πιούμε κανάν καφέ της προκοπής.. :)

Μπουρδουμπλούμ.... είπε...

Δε θυμάμαι αλλά νομίζω γύρω στις 7μιση-8... ρε μη με βρίζεις για τους προδότες,μας τα διναν φτηνά,μπουχουχουχουχου,ξέρεις τί είναι 30 αργύρια??? :P
τώρα που το πες πρέπει να πάω να τα τυπώσω

[και φρόνιμα γιατί έχω τα μέσα να σου κάνω τη γλαδιόλα τρικέφαλη!]