Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

My dreams, my reality

Σάββατο πρωί, ξύπνησα κι έτρεχα για σεμινάριο. Πήρα έναν φρέντο στο χέρι και μια τυρόπιτα δώρο- νέα προσφορά του Flocaffe. Πριν προλάβω να φάω μια μπουκιά, ο φύλακας μου την άρπαξε από το χέρι γιατί τη λιγουρεύτηκε. Προσπάθησα να ξεχάσω την πείνα μου και αφοσιώθηκα στο σεμινάριο για την έκδοση του round the world ticket. Ξεκινάς από ένα σημείο και κάνεις κυκλικά τον γύρω του κόσμου. Εντυπωσιάστηκα και ονειρεύομαι ήδη το ιδανικό μου κυκλικό δρομολόγιο:

Θα ξεκινήσω από Αθήνα και θα πάω Ζυρίχη. Θα κάνω σκι, θα πιω καφεδάκι στο σαλέ, θα φάω σοκολάτες και θα πάρω για σουβενίρ έναν ελβετικό σουγιά. Στον έλεγχο αεροδορμίου, όταν θα συνεχίζω για Νέα Υόρκη, θα μου κατάσχουν το σουγιαδάκι γιατί θα θεωρήσουν το αγγελικό μου πρόσωπο ύποπτο για αεροπειρατεία. Θα με μυρίσει ένας σκύλος σαν τη Ρόζα, αλλά λίγο πιο σπιούνος, θα με ψάξουν παντού και θα μου δώσουν καθαρτικό για να ξεράσω τα σύνεργα που κρύβω στην κοιλιά μου. Αφού αποδειχθεί η αθωότητά μου, θα κάνω ανενόχλητη το υπερατλαντικό ταξίδι μου. Θα φωτογραφηθώ με το άγαλμα της ελευθερίας και τους ουρανοξύστες, θα στείλω καρτ ποστάλ στους φίλους μου για να λυσιάξουν και θα το ρίξω στο shopping therapy, ώσπου να μην μου μείνει φράγκο. Παίρνω την πτήση για Λας Βέγκας, όπου σε μια νύχτα κερδίζω εκατομμύρια, παντρεύομαι έναν πλούσιο βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή και το σκάμε  για Βραζιλία την άλλη μέρα. Μένω στο ίδιο σπίτι με την πεθερά μου που αλέθει όλη μέρα καφέ και με διαολοστέλνει στα βλαχοπορτογαλλικά, ενώ το μοσχάρι ο άντρας μου ασχολείται όλη μέρα με τα μουντιάλ. Το σκάω νύχτα από το σπίτι μόνο με τη χειραποσκευή μου και ένα βρακί και παίρνω την πτήση για Αυστραλία, όπου επισκέπτομαι τους αβορίγινες και τους θειούς μου που έχουν ανοίξει σουβλατζίδικο. Μου δίνουν ταπεράκι με κεφτέδες για το δρόμο και ένα ματάκι για καλή τύχη και με αποχαιρετάν. Πάω μια βόλτα στο Πεκίνο, γιατί γουστάρω τους Κινέζους όπως είναι ήδη γνωστό και παίρνω κινέζικα ρούχα κοψοχρονιά για να αναπληρώσω τη ντουλάπα που ξέχασα στη Βραζιλία. Ψάχνω για μπούρκα γιατί θέλω να συνεχίσω για Αφγανιστάν, αλλά δεν βρίσκω καμια στο στυλ μου και μόλις πατάω το πόδι μου στο Αφγανιστάν με συλλαμβάνουν και με πηγαίνουν στην πλατεία για τον λιθοβολισμό, επειδή φαινόταν η φτέρνα μου γυμνή. Ξενερώνω τη ζωή μου και ακυρώνω το ταξίδι μου για Κωνσταντινούπολη, οπότε ξαναγυρίζω στην Αθήνα και κάθομαι στα αυγά μου και οργανώνω domestic διακοπές με τη φραπεδιά στο χέρι και το τάβλι πλάι στο κύμα. Το πόρισμα της ημέρας είναι: Live your myth in Greece.

Μετά από όλα αυτά τα όνειρα πήγα για μπάνιο και τον ψιλοπήρα στην παραλία πάνω στα βράχια, πιάστηκα ολόκληρη. Γύρισα σπίτι αργά μεν, απτόητη δε, έβαλα το μίνι λαμέ μου και τα δωδεκάποντα και όπως ξαναέφευγα, χαιρετούσα τον πατέρα μου στην πόρτα, την ώρα που ψέλιζε φρικαρισμένος "παιδί μου που πας έτσι;;;". Μα που αλλού θα μπορούσα να πηγαίνω φεγγοβολώντας; Στο Μπουρνάζι! Έκλεισα την πόρτα πίσω μου και έφυγα με το μικροσκοπικό τσαντάκι μου παραμάσχαλα. Χωρούσαν μόνο κλειδιά και λεφτά. Τα υπόλοιπα τα έβαλα στον μάρσιπο, ο οποίος μου φύτρωσε σε λίγο μέσα στην τόση καγκουριά. Με την Πένυ μας συνεπήρε το νταούλι, οπότε βγάλαμε χορογραφίες, πετάξαμε και τα τακούνια για να κουνηθούμε πιο άνετα και οι πατούσες μας έπιασαν μύκητες και πλευρώτους και άλλαξαν χρώμα. Μια ώρα τις έτριβα την άλλη μέρα για να έρθουν στα ίσα τους!

Κλείσαμε και τα εισιτήρια για Χαλκιδική. Πέντε και σήμερα ;)

12 σχόλια:

gnostosagnostos είπε...

χαχαχα!

χαμο στο μπουρναζι προκαλεσες και παλι!!!!

μια χαρα η χαλκιδικη...

καλα να περασεις!!!!!

astakoulis είπε...

Ε είναι must το Μπουρνάζι λέμεεε! Θα σε φέρω στον ίσιο δρόμο εσένα, δεν θα γλιτώσεις :)

Я верю в Сталина είπε...

Έλα πες μου! Τί πίνεις;;;;;

:))))))

Ανώνυμος είπε...

Μένουμε Ελλάδα!

Μένουμε Μπουρνάζι!

:)

s_pablo είπε...

Για τους μύκητες δεν ξέρω τι κάνει. Για τα πλευρώτους όμως, προτείνω τηγάνι.

Ω! Κάνει και ρίμα. Μα τι ποιήση (μυρωδάτη)...

Fri είπε...

χαχα Το πόρισμα όλα τα λεφτά!
Κι ο σάλος που προξένισες στο Μπουρνάζι αξιοθαύμαστος, δε λέω ;)

Με το καλό οι διακοπές στην Χαλκιδική!

Καλή σου μέρα :)

Ελευθερία είπε...

Χα χα χα χα !!!!
Πολύ γέλιο !!!!

astakoulis είπε...

Marco
Δεν πίνω είχα πέσει μέσα όταν ήμουν μικρή :P

Coula
Μαρέσει το σλόγκαν για τη νέα διαφήμιση του ΕΟΤ, μπράβο :)

Fri
Ε μα ναι, Ελλάδα και πάσης Ελλάδος. Που αλλού θα έβρισκες Μπουρνάζι στο ίδιο μήκος κύματος!!
Καλημέραααα

Ελευθερία
:P Welcomeeeee

astakoulis είπε...

S_Pablo
Άνοιξα Βέφα Αλεξιάδου και τους κάναμε με λαδολέμονο, όλα τα λεφτά ο μύκητας :P

Πασχαλίτσα Τιμωρός είπε...

Οι πατούσες έπιασαν μύκητες και πλευρώτους;;; Χαχαχαχαχαχαχ! Το καλύτερο της μέρας!

astakoulis είπε...

Πασχαλιτσα
Μια μαύρη σιχαμένη δηλητηριώδης πατούσα με λαδολέμονο.. :P

Manouli είπε...

Μα ακύρωσες το ταξίδι στην Πόλη; Που θα έπαιρνες και το φέικ το Chanelικό με 100 ευρουλάκια για να το δέσεις με το outfit του Μπουρναζίου; Μέγα λάθος!